Met dank aan VAG: Giugiaro Parcour & Parcour Roadster

Sinds Giugiaro en Italdesign onderdeel van het Volkswagen concern (VAG) zijn is er weer ruimte om de nodige conceptcars te ontwikkelen. In Genève pakken ze dan ook goed uit met twee SUV’s, de Parcour en de Parcour Roadster.

De Parcour is in feite in tweezits SUV met middenmotor. Aangezien Giugiaro nu bij alle merken van het VAG-concern voor onderdelen kan shoppen werd maar meteen bij Lamborghini een dikke motor in de vorm van de bekende 5,2-liter V10 ingeslagen. Is het dan toeval dat de Parcour een beetje aan de Lamborghini Urus doet denken? Waarschijnlijk niet.

Giugiaro-Parcour-Concept-09

De 4,53 meter lange, 2,07 meter brede en 1,33 meter hoge tweezitter beschikt dankzij die V10 over 550Pk en 540Nm koppel. Daarmee knalt de 1.550 kilogram wegende off-roader in 3,6 seconden naar de 100 kilometer per uur. De topsnelheid bedraagt 320 km/h.

Om ook in het terrein goed vooruit te kunnen komen werd een speciaal in hoogte instelbaar onderstel ontwikkeld. De minimale rijhoogte bedraagt 21 cm, maximaal is de rijhoogte 33 cm. Zo lijkt de Parcour de ene keer op een SUV en de andere keer meer op een echte sportauto.

Respect Copyright!
%d bloggers like this: