Met de auto op wintersport? Deze auto’s bieden comfort, pk’s en vierwielaandrijving

Je kunt natuurlijk wel een setje winterbanden laten monteren onder je oude Skoda’tje, maar als je de tocht door de besneeuwde bergen een beetje leuk en comfortabel wilt houden zou je misschien eens na kunnen denken over een nieuwe auto. Autoscout24 selecteerde een drietal modellen uit het hogere segment die uitermate geschikt zijn voor de wintersport.

Range Rover Sport SVR

De oerversie van de luxe SUV’s is nog steeds de meest populaire auto in dit segment. Dit topmodel is uitgerust met een 5,0-liter supercharged V8 motorblok dat maar liefst 550Pk levert. En, heel belangrijk voor tochtjes door de bergen, een koppel van 680Nm.

Je hoeft je niet in te houden bij het pakken van de koffers, want de bagageruimte is bijna oneindig groot. En ook niet onbelangrijk: deze immens grote auto sprint in 4,7 seconden naar de 100 km/h. De topsnelheid is begrensd op 260 km/h. Als je tenslotte ook nog houdt van een muziekje onderweg: er zit een uniek geluidssysteem ingebouwd met maar liefst 19 luidsprekers.

Land Rover Range Rover SVR Supercharged wit 2015 02

Audi RS6 Avant

Ook dit topmodel van Audi is ruim genoeg voor vijf personen en hun bagage. En als je voor pure kracht kiest is dit het meest indrukwekkende model uit dit lijstje: een 560Pk sterke TFSI V8 motor van 4,0-liter, 700Nm en een acceleratie van 3,9 seconden naar 100 km/h.

Mocht je de topsnelheid van 250 km/h iets aan de lage kant vinden: als je de begrenzing er vanaf laat halen haalt de RS6 zelfs 305 km/h. Maar voordat je je hieraan gaat wagen is het wel verstandig om eerst de ski’s van het dak af te halen.

Audi RS6 Quattro GmbH HPerformance rood 2014 01

BMW M550 d x-Drive Touring

Deze BMW, met ongeveer dezelfde afmetingen als de RS6, verschilt op één belangrijk punt: de dieselmotor. Maar wie dacht dat dit een suffe paraffinestoker is komt bedrogen uit: hij doet er slechts 1 seconde langer over om de 100 km/h te behalen en heeft dezelfde topsnelheid.

In de bergen verslaat hij hem zelfs met het beestachtige koppel van 740Nm. Het “lage” vermogen van 381Pk en de “kleine”motorinhoud van 3,0-liter zeggen dus niet zo veel. Tenslotte heeft M550d nog een andere troef: het is een BMW.

2014-BMW-M550d-xDrive-Touring-F11-LCI-Facelift-Triturbo-Diesel-2

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: