Met deze motoren is de nieuwe Opel Astra leverbaar

Opel Nederland wil nog niet al teveel uitweiden over de nieuwe Astra, maar dankzij de Duitse site van het merk weten we alweer een stukje meer. Zo is daar de nieuwe Astra al helemaal te configureren, waardoor ook het initiële aanbod van de motoren en uitvoeringen bekend is.

Er worden bij onze Oosterburen een vijftal uitrustingsniveau’s aangeboden, te weten de Selection, Business, Edition, Dynamic en Innovation. Die laatste is de meest complete uitvoering en stond vroeger bekend als Cosmo. Of al deze uitvoeringen ook op deze manier bij ons leverbaar zullen worden is nog niet bekend, maar het geeft je vast een indruk.

Opel Astra 2016 04

De prijzen starten daar overigens bij 17.260,- euro voor de Selection met onder de kap de 105Pk sterke 1.0 ecoFlex. De Innovation staat voor minimaal 21.860,- euro in de boeken, met dezelfde motor uiteraard.

Over motoren gesproken, de meest interessante daarvan is natuurlijk de nieuwe 150Pk sterke 1,4-liter, waarover je hier alles kunt lezen wat je moet weten.

Verder zien we nog een 125Pk sterke uitvoering en twee diesels in de vorm van een 110Pk sterke 1,6-liter of een 136Pk sterke variant met dezelfde inhoud. Opvallend is dat in Duitsland de uitvoeringen met een start/stop-systeem apart op de prijslijst vermeld staan. Ik betwijfel of dat hier ook het geval zal zijn, want duurder enzo en dat willen we natuurlijk niet.

Zoals te zien is een zestrapsautomaat later dit jaar leverbaar op de krachtigste benzine en diesel, tenzij je een 1.0 neemt met de Easytronic 3.0 halfautomaat, die is namelijk meteen leverbaar.

Meer info over de Nederlandse prijzen en uitrustingen verwachten we zeer binnenkort.

Astra motoren

Opel Astra 2016 05 Opel Astra 2016 03 Opel Astra 2016 01

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: