Michelin brengt composietsneeuwkettingen op de markt

Michelin heeft nieuwe sneeuwkettingen aangekondigd die, niet zoals gebruikelijk van metaal, maar van composietmateriaal gemaakt zijn.

Volgens het Franse merk zijn de sneeuwkettingen makkelijk in het gebruik; ze zijn namelijk licht en flexibel ten opzichte van de tradtionele kettingen. Ook zorgen ze dankzij het innovatie composietvlechtwerk met gegalvaniseerde metaalringen voor optimale voertuigcontrole.

De nieuwe kettingen zijn compatibel met de laatste generaties ABS- en ESP-systemen en de geleverde grip zorgt voor een voorspelbaar rijgedrag in bochten en bij remmen op een sneeuw- of ijsoppervlak. Een reflector in het midden van de velg maakt ze in het donker verder goed zichtbaar.

Dankzij de flexibiliteit van de composietmaterialen zijn de kettingen als een soort “haarnetje” op de banden aan te brengen, zelfs wanneer er weinig ruimte in de wielkast is. Lichtmetalen velgen hoeven verder geen schade meer te vrezen omdat de metaalringen uitsluitend op het loopvlak van de band terug te vinden zijn. Tenslotte maken ze ook nog eens minder herrie dan metalen kettingen.

Is het dan wat? Ja, want zowel de Duitse als Oostenrijkse ANWB (ADAC en ÖAMTC) hebben de Easy Grip kettingen al getest en voorzien van het oordeel “Goed”.

Michelin Easy Grip Sneeuwketting 2014

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: