Mijn Volkswagen App debuteert vanaf eind mei op de Connected-versies van de Golf

Het is al jaren de meest voorkomende oorzaak van pech onderweg: een slechte of lege accu. Voor Volkswagen-rijders behoort dit straks tot het verleden. Dankzij de Mijn Volkswagen App.

Deze App ‘connect’ een Volkswagen met zijn berijder en waarschuwt hem of haar op de smartphone als de accu slecht dreigt te worden. De App gaat eind Mei live als landelijke Nederlandse pilot en stopt meer stress: waar heb ik mijn auto geparkeerd? Heb ik de portieren wel afgesloten?

De Mijn Volkswagen App biedt nog véél meer: onderhoudsmeldingen, ritregistratie en een verbruiksmonitor. Ook via de smartphone te checken: banden- en accuspanning, verlichting en remmen. De app geeft een alert als de auto (ongewenst) in beweging komt of als portieren worden ontgrendeld.

01_Mijn_Volkswagen_app

Eerst op de Golf
De Mijn Volkswagen App debuteert vanaf eind Mei - inclusief twee jaar gratis gebruik - op de Business Edition Connected-versies van de Golf, inclusief de Variant en Sportsvan. Later dit jaar volgen meer modellen. In de toekomst kunnen ook ‘bestaande’ Volkswagens worden aangesloten. Uitbreiding van de services is eveneens gepland, waaronder een tool voor wagenparkbeheerders.

Onderhoud op zijn makkelijkst
De Mijn Volkswagen App kent de kilometerstand van de auto. Zo kan de berijder zien wanneer het tijd is voor een beurt en de dealer contact laten opnemen als het (bijna) zo ver is. Handig: bij pech is de Volkswagen Mobiliteitsservice direct oproepbaar. Locatie en een statusrapport kunnen automatisch worden verstuurd.

Administratieve bijstand
Met de extra module ‘ritadministratie’ - die voldoet aan de eisen van de Belastingdienst - is elke rit te kwalificeren als zakelijk, woon-werk of privé. Een aparte administratie is niet meer nodig. Ritten zijn simpel terug te vinden, inclusief afstand, tijd en gemiddelde snelheid.

Zuinig rijden wordt een sport
Zuinig rijden is goed voor milieu en portemonnee. De app geeft daarom een "Think Blue-score" voor iedere rit. Hoe hoger op een schaal van 100, hoe zuiniger. Het is naar keus zelfs mogelijk scores met die van anderen te vergelijken. Het laatste weekgemiddelde is altijd beschikbaar.

Der neue Volkswagen Golf Sportsvan Volkswagen Golf 7 VII Edition Concept 40 jaar jubileum wit 2014 02
Der neue Volkswagen Golf Variant

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: