MINI Augmented Vision: Google Glass in Goggle-vorm

Nu het rond de ontwikkeling van de Google Glass augmented-realitybril goed stil geworden is, wil autofabrikant Mini de aandacht op zich vestigen met de Augmented Vision, een eigen ontwikkeling die zo op het eerste gezicht veel van de versie van Google in zich(t) heeft.

Mini Augmented Vision Google Glass prototype 01

Mini’s nieuwste speeltje is nog een prototype, maar kennelijk acht het merk de tijd rijp om de wereld tijdens de Shanghai Auto Show kennis te laten maken met de bril die samen met Qualcomm (technologie) en Designworks (uiterlijk) ontwikkeld is.

Over de gebruikte hardware en allerlei andere specificaties worden géén uitspraken gedaan, wel over de functionaliteit. Zo kan de bril bijvoorbeeld z’n drager de route naar de auto tonen als deze bijvoorbeeld ergens staat geparkeerd.

Mini Augmented Vision Google Glass prototype 06

Ook kan in de 'last mile'-modus de weg naar de eindbestemming tonen als er nog een stukje gewandeld moet worden. Tijdens een autorit kan de bril onder andere snelheidslimieten tonen. Volgens Mini wordt de informatie daarbij altijd net boven het stuurwiel geprojecteerd, zodat het zicht op het verkeer onbelemmerd is.

De autofabrikant stelt dat de bril dankzij augmented reality pijlen op de weg kan projecteren om zo de bestuurder de goede kant op te sturen. Ook points of interest kunnen op deze wijze gevisualiseerd worden, zoals vrije parkeerplekken.

Andere toepassingen zijn 'x-ray view' waarbij de chauffeur door bepaalde delen van de auto kan kijken zoals de deuren, en 'augmented parking' om door middel van augmented reality de afstand tot de stoeprand te kunnen bepalen.

Mini Augmented Vision Google Glass prototype 10

Of we de Mini Augmented Vision daadwerkelijk in productie zien gaan blijft op dit moment nog een vraagteken.

Wat ondergetekende betreft is de toegevoegde waarde ten opzichte van een HUD (head up display) zoals we die nu al kennen gering, want iedere fatsoenlijke bestuurder hoort zelf te weten waar 'ie z'n auto geparkeerd heeft. Als die 'm namelijk niet zonder hulpmiddelen terug kan vinden moet 'ie maar 's goed nadenken of autorijden wel een goed idee is, of niet dan?

Maar goed, voor alles is er een markt zullen we maar zeggen.

Mini Augmented Vision Google Glass prototype 02

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: