Mini Countryman en Paceman gelimiteerd in matzwart leverbaar

Mini heeft vandaag bekend gemaakt dat  het de Countryman en Paceman in gelimiteerde oplage gaat leveren voorzien van een matzwart kleurtje, namelijk Frozen Black metallic.

Die gelimiteerde oplage is noodzakelijk omdat het maken van een matte kleur in deze samenstelling een hoop extra werk is.

MINI John Cooper S Works Paceman Countryman mat frozen black zwart metallic 02

Moederconcern BMW levert de technologie, daar kennen we immers de “Frozen” kleuren al van. Maar voor het eerst wordt het productieproces nu buiten BMW, specifieker bij Magna Steyer in Graz waar de productie van deze Mini modellen plaatsvindt, toegepast.

MINI John Cooper S Works Paceman Countryman mat frozen black zwart metallic 09

De kleur bestaat uit een grondlaag die voor grip en corrosiebescherming moet zorgen, gevolgd door een zwarte kleurenlaag en een vernislaag die extra silicaten bevat. Silicaten zijn zouten of esters van kiezelzuur die gebruikt worden bij de bereiding van glas. In dit geval zorgen ze voor de matte uitstraling en het fluwelen effect als je er naar kijkt.

De prijs van deze lak is nog niet bekend, maar een meerprijs van minimaal 1.500,- euro lijkt wel zeker als je naar de concurrentie kijkt.

MINI John Cooper S Works Paceman Countryman mat frozen black zwart metallic 08

Leave a reply