Mini facelift voor gefacelifte BMW X1

BMW geeft de X1 opnieuw een facelift. De wijzigingen hebben zowel betrekking op de binnen- als buitenkant, maar zijn klein van aard. Na de uitgebreide facelift in Mei van het vorige jaar volgt nu dus een kleinere update die de X1 weer aantrekkelijker moet maken.

Met in het achterhoofd de Audi Q3 en de binnenkort te verschijnen Mercedes GLA is deze update zeker geen slecht idee, temeer omdat een compleet nieuwe voorwielaangedreven X1 pas in 2015 op de markt verschijnt.

BMW X1 LCI E84 facelift modeljaar wit blauw oranje zwart 2014 25

Aan de buitenkant zijn er enkele subtiele wijzingen. Zo past het merk uit Beieren alleen de luchtinlaten aan en is er een nieuwe aluminium kleurige onderbumper aan de voorzijde toegevoegd om een wat meer premium-uitstraling te garanderen. Verder zijn er nieuwe lichtmetalen velgen, waaronder 17"-inch in V-spaaksdesign, standaard dagrijverlichting en een nieuwe kleur die schuil gaat onder de naam Sparkling Brown.

BMW X1 LCI E84 facelift modeljaar wit blauw oranje zwart 2014 21

Binnenin zijn de wijzingen ook bescheiden. Zo is het dashboard naar keuze voorzien van een hoogglans rode, zwarte of chromen afwerking voorzien. Verder zijn er alleen maar kleine wijzigingen. Tenslotte krijgt ook het infotainment/navigatiesysteem een update waarmee ook in de X1 alle ConnectedDrive, waaronder real-time verkeersinformatie (RTTI), beschikbaar komen.

De gefacelifte versie van de X1 staat ergens in het voorjaar van het komende jaar bij de dealer.

 

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: