MINI Vision geeft voorproefje op de nieuwe Cooper S

Tijdens het Mini Design@Home event in de Mini ontwerpstudio in München gaf Anders Warming (verantwoordelijk voor Mini Design) een blik in de toekomst van Mini design.

Hij onthulde daar meteen de Vision Concept, een voorbode van de nieuwe Mini die in Maart volgend jaar op de markt komt en vertelde dat de grootste vernieuwingen bij de nieuwe Mini onderhuids en in het interieur te vinden zijn.

MINI Mini Vision F56 concept Cooper S koper bruin 2014 04

Zo doen in de One en Cooper varianten drie-cilindermotoren hun intrede en wordt de Cooper S voorzien van een nieuwe 2,0-liter turbo benzinemotor.

Op aerodymisch gebied werd de Mini ook onder handen genomen. Zo is de nieuwe lichter en worden er aan de voorkant Air Curtains gemonteerd. Gefluisterd wordt verder dat Full-LED koplampen een optie worden.

MINI Mini Vision F56 concept Cooper S koper bruin 2014 01

Het interieur van deze concept zou volgens Mini al erg dichtbij die van het nieuwe model moeten komen en dat is daarmee meteen de grootste verandering. Het dashboard lijkt rondom de centrale Speedo te zweven. Die Speedo zal overigens voor het eerst niet meer de snelheid aangegeven, daarvoor is nu een kilometerteller achter het stuur gemonteerd.

MINI Mini Vision F56 concept Cooper S koper bruin 2014 08

Verder doen een touch-controller die sterk aan BMW’s i-Drive doet denken en een Driving Experience Control switch hun intrede. Dankzij die laatste verandert de kleur van de interieurverlichting van blauw (comfortstand) naar rood (standje sportief).

Respect Copyright!
%d bloggers like this: