Mini wijzigt na Countryman nu ook dynamische Paceman

Na de Countryman heeft Mini nu ook zijn dynamische broertje Paceman van een facelift voorzien. Om de verschillen te zien moet je echter wel twee keer kijken want die zijn erg subtiel en vallen nauwelijks op.

Het uiterlijk is dus minimaal gewijzigd. Verder nieuw zijn lichtere velgen en een tweetal nieuwe metallic lakkleuren: Jungle Green en Midnight Grey. Verder is er keuze uit contrasterende kleurencombinaties en Piano Black sierlijsten rond de lichtunits.

Mini Paceman facelift grijs groen 2015 01

In het expressief vormgegeven interieur is het nu nóg stiller dankzij de verbeterde geluidsisolatie. Het oog wordt getrakteerd op verchroomde details en donkere wijzerplaten in de snelheidsmeter en de toerenteller.

Het Center Rail opslagsysteem is standaard, evenals twee individuele, neerklapbare stoelen achterin. De inhoud van de bagageruimte varieert van 330 tot 1.080 liter.

Mini Paceman facelift grijs groen 2015 33

De motoren zijn uiteraard ook efficiënter dan voorheen. Dankzij MINIMALISM-technologie voldoen ze nu allemaal aan de Euro 6-emissienorm. Dat geldt ook voor de topversie, de 218Pk sterke John Cooper Works Paceman. De viercilinder turbobenzinemotor in de MINI Cooper S Paceman levert nu iets meer vermogen en komt uit op 190Pk.

De Cooper D Paceman met 1,6-liter turbodieselmotor verbruikt nu gemiddeld 4,7 l/100 km. De bijbehorende CO2-emissie voor de handgeschakelde variant bedraagt 111 g/km, waardoor zakelijk rijders slechts 20 procent hoeven bij te tellen. Met 112Pk vermogen en 270Nm trekkracht biedt ook deze dieselversie voldoende om in het verkeer mee te kunnen komen.

Mini Paceman facelift grijs groen 2015 02

Een bandenspanningscontrolesysteem en verwarmbare buitenspiegels zijn aan de standaarduitrusting toegevoegd. De optielijst is verder uitgebreid met adaptieve bochtverlichting en Xenonverlichting, schakelpeddels voor de automatische transmissie, LED-mistlampen en -dagrijverlichting.

Mini Paceman facelift grijs groen 2015 05

Het moderne karakter van de nieuwe Paceman komt volledig tot uiting in het uitgebreide Mini Connected, dat naadloos integreert met iedere smartphone.

Behalve door het downloaden van talloze handige apps kan het rijplezier ook worden verhoogd met typische functies zoals Mission Control, Dynamic Music, de MINIMALISM Analyser en toegang tot Facebook en Twitter.

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: