Misschien alleen voor China: Citroën DS Wild Rubis

Afgelopen week heeft Citroën het doek getrokken van de nieuwste telg in de DS-reeks. Na de DS3, DS4, DS5 en DS Numéro 9 is er nu de DS Wild Rubis Concept.

Citroen DS Wild Rubis 08

De Wild Rubis geeft net als de Numéro 9 gestalte aan een speciaal voor China ontworpen DS-lijn. Citroën richt met zowel die vierdeurs coupé als met de Wild Rubis in SUV-vorm haar pijlen speciaal op de Aziatische markt. Het is dan ook nog maar de vraag of deze telg in de DS-lijn überhaupt naar Europa komt.

Citroen DS Wild Rubis 28

Qua maten kan de 4,7 meter lange, 1,95 meter brede en 1,59 meter hoge SUV met een wielbasis van 2,9 meter zich meten met onder andere de Audi Q5 en BMW X3 en is zelfs ietsje groter. De lage daklijn en 21”-inch velgen zorgen voor een sportief uiterlijk, alhoewel velgen in deze grootte waarschijnlijk niet tot de standaarduitrusting zullen behoren.

© Laurent Nivalle www.laurentnivalle.fr

De koplampen van de Wild Rubis bestaan uit een aantal LED-modules en worden omlijst door een richtingaanwijzer. Die koplampen lijken op hun beurt weer te verdwijnen achter een soort ‘plexiglazen’ grille.

Citroen DS Wild Rubis 17

Op techniek gebied laat Citroën nog weinig los, behalve het feit dat deze SUV Citroëns eerste plug-in hybride wordt, oftewel de DS WR laat zich via het stopcontact opladen. Wild Rubbish dus…

© Laurent Nivalle www.laurentnivalle.fr

Respect Copyright!
%d bloggers like this: