Mitsubishi Outlander PHEV: van 0 naar 10.000 in 4 maanden

Bij Mitsubishi kan vandaag de vlag uit, want het merk heeft bekend gemaakt dat er in Nederland al 10.000 exemplaren van de Outlander PHEV zijn afgeleverd.

Een opmerkelijk feit, zeker als je weet dat ze daar slechts vier maanden voor nodig hadden. Dankzij de gunstige belastingregels van het afgelopen jaar (0% bijtelling en geen wegenbelasting) voor dit model werden er zelfs al 1.500 ongezien verkocht.

Mitsubishi Outlander PHEV wit nederland 2014 04

Sinds dit jaar gelden er echter nieuwe regels waardoor deze SUV nu een bijtelling van 7 procent kent. Dat is natuurlijk een kleine tegenvaller voor nieuwe leaserijders en zal ongetwijfeld de verkopen beïnvloeden, maar toch zijn er de eerste drie maanden van dit jaar al 1.500 exemplaren van verkocht. En dat in een markt die z’n slechtste start sinds 1969 kende.

De vierwielaangedreven Outlander PHEV beschikt overigens over een 2,0-liter benzinemotor die gekoppeld is aan een tweetal elektromotoren van 60kW.  Daarmee moet je ongeveer 50 kilometer elektrisch kunnen rijden, maar in de praktijk komt dat vaker rond de 35 kilometer uit.

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: