Mitsubishi presenteert drie nieuwe conceptcars in Tokyo

Tijdens de komende 43ste Tokyo Motor Show, die op 20 November begint, presenteert Mitsubishi niet één maar drie Concepts. Deze Concepts geven een kijkje in de toekomst van het merk, zowel op techniek- als op designgebied.

De Concept GC-PHEV is een vierwielaangedreven Fullsize-SUV die ondanks de gebruikte Hybridetechniek ook Off-Road z’n mannetje moet staan. Die techniek bestaat overigens uit een 3,0-liter V6 benzinemotor met compressor en variabele kleppensturing die gekoppeld is aan een elektromotor en een achttraps-automatische versnellingsbak. De afkorting GC staat overigens voor Grand Cruiser, volgens Mitsubshi de visie op een voertuig dat zowel een representatief voorkomen als milieuvriendelijkheid nastreeft.

De compacte SUV studie XR-PHEV, waarbij XR staat voor Crossover Runner, is de meer dynamische van het trio. De XR is voorzien van voorwielaandrijving en een Plug-in-Hybridsysteem, dat gebruik maakt van een 1,1-liter benzinemotor.

Datzelfde systeem is terug te vinden in de laatste van drie, de Concept AR („Active Runabout“), maar dan in een Mild-Hybrid variant waarbij de volledig elektrische aandrijfmodus ontbreekt. Ook de AR is een compacte SUV maar dan voorzien van een variabele interieurindeling en de reiskwaliteiten van een limousine, aldus Mitsubishi.

Mitsubishi Concept AR Concept GC-PHEV Concept XR-PHEV 2013 04 Mitsubishi Concept AR Concept GC-PHEV Concept XR-PHEV 2013 02 Mitsubishi Concept AR Concept GC-PHEV Concept XR-PHEV 2013 01

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: