Mitsubishi sjoemelt al sinds 1991 bij diverse emissietesten

De Japanse automaker Mitsubishi zat al in 1991 fout bij tests die het benzineverbruik meten. Dat gaf het bedrijf gisteren toe tijdens een persconferentie aldus het Algemeen Dagblad.

De vice-president van het Japanse automerk, Ryugo Nakao, gaf tijdens de persconferentie aan dat hij niet precies wist met hoeveel modellen er gesjoemeld is. ,,We hebben het hele plaatje nog niet in beeld. Ik voel een grote verantwoordelijkheid om dit op te lossen", verklaarde de topman. Vorige week werd bekend dat Mitsubishi de cijfers van in totaal 625.000 auto's manipuleerde.

Mitsubishi tuigt naar aanleiding van het schandaal een speciaal onderzoeksteam op. De automaker sluit niet uit dat het probleem dieper zit dan bij alleen de auto's die het bedrijf verkoopt. Mitsubishi heeft zijn bevindingen tot zover op verzoek gedeeld met het Japanse ministerie van Transport.

Mitsubishi ging dinsdag voor de vijfde dag op rij onderuit op de beurs. Het aandeel verloor 10 procent van zijn waarde. In totaal ging dit jaar al bijna 60 procent van de beurswaarde verloren.

Sjoemelen

Het sjoemelen met verbruiksdata is het afgelopen jaar vaker onderwerp van discussie geweest in de auto-industrie. Het bekendste voorbeeld is natuurlijk Volkswagen, dat in 2015 toegaf miljoenen bewust niet goed geteste auto's toch op de markt bracht. Sindsdien staan autofabrikanten onder extra druk.

Mitsubishi Concept AR Concept GC-PHEV Concept XR-PHEV 2013 03

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: