Mochten de Maja's toch nog gelijk krijgen... | Mercedes LAPV G-klasse

Zoals we allemaal weten is eind vorig jaar, toen de Maja kalender ophield, de wereld niet vergaan. Mocht je toch nog geloven dat de wereld binnen afzienbare tijd vergaat dan heeft Mercedes nu de ideale G-klasse voor je.

Sterker nog, je kunt kiezen uit twee nieuwe modellen. De eerste is de LAPV 6.1. Dit staat voor Light Armoured Patrol Vehicle en dat geeft al meteen aan in wat voor branche deze G goed gebruikt gaat worden. De LAPV 6.1 beschikt namelijk over bepantsering rondom, zelfs tegen landmijnen.

Verder beschikt dit apparaat over 3 aangedreven assen die alle drie over een sper beschikken. De topsnelheid bedraagt 140 km/h en je kunt er mee door water van 1 meter diep rijden. Als optie is zelfs een banden aflaatsysteem te leveren.

Mercedes G-Klasse LAPV 2

Zonder bepantsering is ‘ie ook leverbaar, dan onder de naam G300 CDI 6x6. Precies, beide modellen beschikken over een 3-liter diesel motor. De G300 kan verder 3 ton aan bagage nemen, ideaal voor het eind van de wereld, je vakantie in de bergen of op de maan dus.

Prijzen zijn niet bekend, wel dat het Zweedse leger er al een aantal van besteld heeft.

Respect Copyright!
%d bloggers like this: