Modelletje ter ere van 30ste verjaardag: Suzuki Swift S-Edition

Je zou het misschien niet zeggen maar de geschiedenis van de Suzuki Swift gaat alweer terug tot 1984. Toen werd, wat vandaag één van de belangrijkste modellen van het merk is, gepresenteerd in Tokio. Daar stond ‘ie nog wel te pronken onder de naam Cultus, maar in Nederland werd meteen de naam Swift gebruikt. In 1988 volgende al de tweede generatie en in 2003 de generatie zoals we die nu het meeste op de weg zien.

De Swift wordt dus dertig dit jaar en daar hoort natuurlijk een actiemodelletje bij, de schuil gaat onder de naam S-Edition.

Suzuki Swift S-Edition blauw wit grijs 2014 02

De S-Edition zal in een oplage van slechts 275 stuks in ons land geleverd worden, waarvan de lichtblauwe versie zoals die op de foto’s de zien is waarschijnlijk de meest opvallende is. Het witte dak en de striping op de motorkap zijn bij de kleur inbegrepen, maar als het goed is zullen er ook nog wat minder opvallende kleuren leverbaar worden.

Zwarte wielkastverbreders, sideskirts, LED-dagrijverlichting, richtingaanwijzers in de buitenspiegels, privacy glass en een uitlaatsierstuk maken het sportieve uiterlijk compleet. Zaken als airconditioning, cruise control en een audiosysteem zijn uiteraard bij de prijs van 17.499,- euro inbegrepen.

Suzuki Swift S-Edition blauw wit grijs 2014 01

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: