Modellpflege: ook Mercedes E63 AMG modellen weer bij de tijd

Gewoon een facelift? Net als de gewone E-Klasse is heeft Mercedes de E63(S) AMG zo uitgebreid onder handen genomen dat ‘ie bijna als compleet nieuwe auto door het leven gaat. De voorkant heeft nu een perfect geïntegreerde, A-vormige grille, die overigens is geïnspireerd op de historische 300 SL Panamericana.

Volgens AMG oogt de big daddy uit de E-klasse familie nog agressiever dan voorheen en met zijn twaalf verticale lamellen onderstreept de grille ook meteen de familiegelijkenis met de AMG GT-serie. De centrale geplaatste ster groeit ook enigszins zodat er geen twijfel is over de afkomst van AMG’s nieuwste sportievelingen.

De eerder gebruikte verticale, ronde achterlichten zijn bij de sedan vervangen door horizontale verlichtingsunits, die de E63 een steviger en sportiever, zij het wat minder individueel uiterlijk geven. De eveneens beschikbare Estate behoudt zijn achterlichten, die altijd horizontaal zijn georiënteerd in deze generatie modellen, maar het interieur daarvan is aangepast om meer op de nieuwe sedans te lijken.

De centrale ster in de grille groeit zodat er geen gevaar is voor verwarring met andere merken. Voor schortmonitoring verbergen ze sensoren voor enkele van de talrijke oppassystemen waarmee de AMG-E-Klasse indien nodig het stuur vastpakt of op het rempedaal trapt.

De 19”-en 20”-inch velgen zijn aerodynamisch verbeterd en ook de diffuser aan de achterkant is opnieuw ontworpen. Het interieur heeft een nieuw, onmiskenbaar vormgegeven stuur met een afgeronde onderkant en drie dubbele spaken. De schakelpaddles zijn voortaan een maatje groter.

Met het optionele AMG-nightpakket kunnen nog meer individuele accenten worden toegevoegd. De buitenspiegels, ruitframes, inzetstukken in de langsprofielen en sierelementen in de voor- en achterskirt zijn in dit geval in hoogglanzend zwart uitgevoerd. Tot het pakket behoren tevens uitlaatsierstukken in zwart chroom.

De AMG-grille is ook leverbaar in een donkere uitvoering. Het AMG-carbonpakket exterieur I is exclusief leverbaar voor de 63-modellen en bestaat uit een frontsplitter, inzetstuk in het langsprofiel en sierelement in de achterskirt in carbon. Het AMG-carbonpakket exterieur II voegt individuele highlights toe met buitenspiegels en een spoilerrand op het kofferdeksel (sedan) in carbon.

Net als voorheen wordt de E63 aangeboden met in het vooronder een 4,0-liter V8 in twee vermogensniveaus: het instapmodel (E63) levert 571pk (420kW), de S-variant is met 612pk (450kW) net even een tandje sterker. Het maximale koppel bedraagt 750 of 850 Newtonmeter.

Om te zorgen voor een optimaal vermogen en een directe respons van de achtcilinder zijn de twee uitlaatgasturbo’s voorzien van twinscroll-technologie. Deze vermindert de uitlaatgastegendruk en optimaliseert de gascyclus. Dankzij de standaard cilinderuitschakeling en andere maatregelen zijn de Performance-modellen efficiënter dan voorheen.

Wanneer de bestuurder het rijprogramma ‘Comfort’ heeft gekozen, is de cilinderuitschakeling beschikbaar over een breed toerentalbereik van 1.000-3.250 t/min. Een speciaal display in het combi-instrument geeft aan of de cilinderuitschakeling geactiveerd is en of de motor in de vier- of achtcilindermodus draait. De overgang tussen deze twee bedrijfstoestanden is direct, snel en koppelneutraal, zodat de inzittenden op comfortgebied geen concessies hoeven te doen.

Het S-model is de enige auto in dit competitieve segment die is voorzien van dynamische motorsteunen. Deze spelen in op de tegenstrijdige doelstellingen van een zo zacht mogelijke verbinding met de aandrijflijn voor een hoog comfort en een zo stijf mogelijke verbinding voor een optimale rijdynamiek doordat ze traploos en snel hun stijfheid aanpassen aan de rijomstandigheden. Deze maatregelen verhogen de precisie van de auto bij dynamisch rijden, terwijl de zachte instelling het comfortniveau merkbaar verhoogt.

De wendbaarheid en de zeer dynamische dwarsacceleratie van de nieuwe modellen zijn ook te danken aan het AMG RIDE CONTROL+-onderstel met volledig ondersteunende meerkamer-luchtvering en adaptief verstelbare demping ADS+ (adaptief dempingssysteem), die voor een uitzonderlijk hoge mate van camberstabiliteit, rijdynamiek en stuurprecisie zorgt.

Bij de recente facelift zijn de comfortkenmerken van de vering dankzij de nieuwe afstelling en de herziene elastokinematica merkbaar verbeterd. BMW meldde bij de nieuwe M5 trots dat het model op veler verzoek comfortabeler afgestemd was en datzelfde geldt ook voor de nieuwe E63. Er zijn volgens AMG geen nadelen aan de comfortabelere afstelling, maar het model leent zich beter voor een lange autobahnrit dan voorheen.

De vooras met vier draagarmen maakt gebruik van gesmede aluminium componenten met wishbones, veerpoten en veerstangen. Onafhankelijke wielcontrole en wielophangingselementen maken een hoge mate van dwarsacceleratie mogelijk met een minimaal ‘torque steer’ - ook een comfortfeature. De achteras is eveneens onafhankelijk en voorzien van een speciale afstelling. De vering koppelt zo het kenmerkende comfort van de E-Klasse aan de hoge precisie en rijdynamiek van AMG.

Dankzij een speciale veer-/demper-setup en het adaptief dempingssysteem combineert het nieuwe driekamer-luchtveringssysteem een voorbeeldige rijdynamiek met uitstekende afrol- en vibratie-eigenschappen van de banden. De stijfheid van de luchtvering kan door het in- of uitschakelen van de afzonderlijke luchtkamers over een groot bereik worden ingesteld. Er zijn drie niveaus van veertuning, afhankelijk van het gekozen rijprogramma en de actuele rijsituatie. De vering wordt automatisch straffer afgesteld in geval van plotselinge veranderingen qua belasting, in snelle bochten, bij stevig accelereren of bij hard remmen, waardoor de rol- en duikbewegingen effectief worden verminderd en het Performance-model wordt gestabiliseerd.

Het adaptief dempingssysteem kan in drie stappen worden ingesteld – ‘Comfort’, ‘Sport’ en ‘Sport+’ - voor ontspannen langeafstandscomfort of een maximale sportiviteit. De rebound- en compressieniveaus worden onafhankelijk van elkaar ingesteld en de vrij programmeerbare mappen maken een grote spreiding mogelijk tussen de minimale en maximale dempingskracht.

Alle E 63-varianten zijn standaard voorzien van de AMG Performance 4MATIC+ vierwielaandrijving. Dit intelligente systeem combineert de voordelen van verschillende aandrijfconcepten: de koppelverdeling op de voor- en achteras, die voor het eerst volledig variabel is, zorgt voor een optimale tractie op elke ondergrond.

Een elektromechanisch gestuurde koppeling verbindt de permanent aangedreven achteras variabel met de vooras. De best mogelijke koppelverdeling wordt continu berekend. Het Performance -model kan dus op een volledig variabele wijze worden aangestuurd, van een op maximale tractie gerichte vierwielaandrijving tot volledig achterwielaangedreven. Dankzij de volledig variabele koppelverdeling is het nog steeds mogelijk om te driften. De standaard bij het S-model geïntegreerde driftmodus is hiervoor ideaal. Een automatische negenversnellingsbak met natte startkoppeling is altijd van de partij.

De rijprestaties zijn uiteraard buitenaards voor een auto die zich normaal in de taxibranche of vertegenwoordigersklasse ophoudt. Zo duurt de sprint van nul naar 100 km/h slechts 3,5 seconden, het S-model zelfs nog een tiende sneller, terwijl de Estate weer een tiende langer over dezelfde exercitie doet. De top van de basis E63 is begrensd op 250 km/h. Voor de E63 is dat respectievelijk 300 km/h voor de sedan en 290 km/h voor de Estate. Uiteraard kan tegen betaling ook het basismodel voorzien worden van de hogere topsnelheid.

Een andere highlight is het vernieuwde MBUX infotainmentsysteem met touchscreen, touchpad en AMG-specifieke displays en instellingen. Optisch vormen de beide displays van het combi-instrument en het multimediadisplay een eenheid achter één doorlopende glazen afdekking en vormen zo de widescreen cockpit.

In het basismodel hebben de displays een diameter van 10,25”-inch, bij het S-model zijn standaard 12,25”-inch displays aan boord. Er kan worden gekozen uit drie AMG-weergavestijlen: ‘Modern Classic, ‘Sport’ en ‘Supersport’.

Zeer markant is de ‘Supersport’-modus met een centrale, ronde toerenteller en horizontale displays die links en rechts van de toerenteller in perspectief worden gepresenteerd daarmee en een ruimtelijke dieptewerking creëren.

Met behulp van het AMG-menu kan de bestuurder verschillende AMG-aanduidingen opvragen, zoals motorgegevens, schakelaanduiding, warm-up, set-up, G-force meter en RACETIMER. Ook het touchscreen-multimediadisplay benadrukt met individuele AMG-aanduidingen, zoals de visualisatie van de rijprogramma’s of telemetriegegevens, de dynamische configuratie.

Uiteraard behoort ook de spraakbediening - die met de woorden “Hey Mercedes” wordt geactiveerd - tot de standaarduitrusting. Dankzij de kunstmatige intelligentie herkent en begrijpt MBUX bijna alle zinnen op het gebied van infotainment en voertuigbediening, zelfs als ze indirect worden uitgesproken.

In veel landen richt MBUX zich nu tot de klant in de informelere ‘jij’-vorm in plaats van de ‘u’-vorm. Volgens Mercedes is het doel om de emotionele band tussen de klant en MBUX als persoonlijke assistent te versterken en daar hoort dus een minder formele contactvorm bij. In mijn ogen totale onzin, maar goed er zal ongetwijfeld door een aantal mensen goed over nagedacht zijn.  Nieuw is tenslotte ook de mogelijkheid om de weersverwachting voor bepaalde regio’s voor te laten lezen - in vrijwel alle talen.

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: