Modelwijzigingen voor Seat Leon, inclusief 3-cilinder

Seat heeft bekendgemaakt dat het Leon-gamma voor het komende modeljaar op een aantal fronten wordt verrijkt.

Nieuw in het gamma zijn bijvoorbeeld de Connect-uitvoeringen, op basis van de Style, FR én X-Perience. Connect staat om te beginnen voor vele connectiviteitsmogelijkheden. Zo is MirrorLink standaard. Hiermee is het mogelijk om het scherm van een smartphone op het centrale display te tonen én te bedienen.

Ook Apple CarPlay en Android Auto met al hun mogelijkheden zijn inbegrepen. Eveneens standaard zijn het Media System Navi met 6,5"-inch groot touch screen en verbeterde resolutie, parkeersensoren, een regen- en lichtsensor, extra donker getinte ramen achter en een automatisch dimmende binnenspiegel.

03-Leon-X-PERIENCE

Leon X-Perience: voorwielaandrijving en 20% bijtelling
De avontuurlijkste Leon is er voortaan ook met alleen voorwielaandrijving, maar dan wel met behoud van het robuuste uiterlijk en de complete standaarduitrusting. Er is keuze uit de 1.4 TSI-benzinemotor met 92kW/125Pk (vanaf € 26.950,-) en de 1.6 TDI 81kW/110Pk (vanaf € 30.950,-). Met de 1.6 TDI valt de Leon X-Perience in de 20%-categorie qua fiscale bijtelling, zelfs met 18"-inch velgen.

Nog completer: Leon CUPRA 280
De sportieve Leon CUPRA 280 wordt nog completer. Per direct is hij standaard voorzien van het nieuwe Media System Navi met 6,5"-inch touchscreen en de connectiviteit van MirrorLink, Apple CarPlay en Android Auto.

1.0 EcoTSI driecilinder

Net zoals al bij de Volkswagen Golf het geval, doet ook hier een nieuwe driecilinder benzinemotor z'n intrede. Deze 1.0 EcoTSI beschikt uiteraard over turbotechnologie en directe inspuiting en daarmee een vermogen van 85kW/115Pk en een koppel van 200Nm.

Hij is beschikbaar voor de Leon SC, de Leon 5-deurs en de Leon ST in combinatie met de Reference-, Style- en Style Connect-uitvoeringen. Stuk voor stuk vallen deze modellen bij zakelijke inzet in overigens in de 20% bijtellingscategorie.

De Leon SC 1.0 EcoTSI met de luxe Style Connect-uitrusting is er vanaf € 22.950,- (vijfdeurs vanaf € 23.300,- en ST vanaf € 24.450,-). Er is overigens al een SEAT Leon 1.0 EcoTSI leverbaar vanaf € 21.800,- (5-deurs Reference).

01-Leon-5-drs

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: