Mogelijk vlaggenschip van Infiniti: Q80 Inspiration

Het schiet maar niet op met het succes van Infiniti in Europa en dus presenteert het merk tijdens de autotentoonstelling in Parijs de Q80 Inspiration Concept, een strak gelijnde vierdeurs coupé die auto’s als de Audi A7 Sportback, Mercedes CLS en Porsche Panamera van repliek moet dienen.

Infiniti Q80 Inspiration Concept zilver grijs 2014 08

Onder de kap van deze Q80 is uiteraard een hybride-aandrijflijn bestaande uit een 3,0 liter V6-twinturbo en een elektromotor te vinden. Die leveren samen een vermogen van 590Pk en een koppel van 750Nm.

Dankzij de vierwielaandrijving die alleen ingeschakeld wordt als er zich spannende zaken voordoen, sprint de Q80 in 4 seconden naar de 100 km/h. Het verbruik komt daarbij volgens Infiniti uit op 5,5 liter per 100 kilometer. De CO2-uitstoot bedraagt 129 g/km.

Infiniti Q80 Inspiration Concept zilver grijs 2014 07

De Q80 beschikt verder over de nodige technische snufjes waaronder een head-up display voor de bestuurder. Nieuw is dat ook de passagier voorin de beschikking over een dergelijk display heeft. In dat geval worden niet zaken als snelheid en navigatieaanwijzingen getoond, maar zaken die te maken hebben met de geconnecteerde mobiele telefoon.

De passagiers op de achterbank hebben beide een touchscreen voor zich waarmee ze het entertainment systeem kunnen bedienen.

Infiniti Q80 Inspiration Concept zilver grijs 2014 14

Daarnaast laat Infiniti met de Q80 zien dat autonoom rijden en belangrijk onderdeel van het model is. De Q08 is volgepropt met camera's, lasers en sensoren die de bestuurder in kan schakelen via een knop op het stuur en waarmee degewenst geheel autonoom gereden kan worden.

Infiniti Q80 Inspiration Concept zilver grijs 2014 13

Het merk is echter van mening dat de bestuurder bepaald wanneer er al dan niet autonoom gereden wordt en dus moet een en ander uit te schakelen zijn.

Of en wanneer deze Q80 eventueel in productie gaat en of ‘ie er dan net zo spectaculair uit zal zien als deze concept is natuurlijk niet bekend.

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: