Mooier wordt het bijna niet: Audi A7/S7 facelift

Audi voorziet de vijfdeurs A7 en S7 Sportback van een facelift. De grille en de bumpers zijn gewijzigd en alle modellen hebben nu standaard LED-hoofdverlichting.

Verder is het meer evolutie dan revolutie, de wijzigingen zijn namelijk meer functioneel en subtiel van aard. Zo blijven de uiterlijke wijzigingen beperkt tot een nieuwe grille en aangepaste bumpers.

Audi A7 Sportback

Onder de kap voldoen voortaan alle motoren aan de Euro-6 emissienorm. Nieuw in het dieselgamma is de 218Pk sterke 3.0 V6 TDI ultra. Deze motor wordt geleverd in combinatie met voorwielaandrijving en neemt genoegen met 4,7 liter diesel per 100 km (CO2: 122 g/km).

De 272Pk sterke 3.0 V6 TDI clean diesel is verder verfijnd. De topuitvoering onder de dieselmodellen is de 3.0 V6 TDI Bi-Turbo clean diesel. Die wordt standaard geleverd in combinatie met achttraps tiptronic-transmissie en Quattro permanente vierwielaandrijving.

Audi A7 Sportback

De vernieuwde A7 Sportback is er ook met de 3.0 V6 TFSI-benzinemotor met mechanische compressor. Deze levert nu 333Pk, een stijging met 23Pk ten opzichte van het huidige model.

De S7 Sportback is het sportieve topmodel van de reeks. Die beschikt over een 450Pk sterke vierliter TFSI V8 en is standaard uitgevoerd met de Cylinder On Demand-technologie. Bij lage belasting kan dit systeem vier van de acht cilinders ‘uitschakelen’. En dat leidt weer tot een, volgens Audi, aanzienlijke brandstofbesparing.

Audi A7 Sportback

In plaats van de tot nu gebruikte Multitronic-transmissie, krijgen de voorwielaangedreven uitvoeringen van de A7 Sportback nu de beschikking over een zeventraps S-Tronic. Deze versnellingsbak heeft een dubbele koppeling die ervoor zorgt dat de volgende versnelling altijd klaar staat. De uitvoeringen met Quattro permanente vierwielaandrijving kunnen worden uitgevoerd met een sportdifferentieel voor meer rijdynamiek.

Audi A7 Sportback

Optioneel is Matrix LED-verlichting leverbaar. Deze lichttechnologie die debuteerde in de vernieuwde Audi A8, maakt het mogelijk met groot licht te rijden zonder tegenliggers te verblinden. Dynamische afslagverlichting vóór wordt standaard geleverd in combinatie met Matrix LED. Dynamische afslagverlichting achter is altijd inbegrepen.

Audi A7 Sportback

De MMI-navigatie plus met MMI-touch (touchpadbediening) is voortaan te leveren met Audi connect. Via een LTE-module is dan een zeer snelle internetverbinding op te zetten. De bestuurder kan gebruik maken van vele online functies en inzittenden kunnen via de hotspotfunctie hun smartphones/tablets verbinden met het internet.

Het infotainment-systeem maakt gebruik van krachtige grafische processoren van nVidia. Deze zorgen voor een haarscherpe weergave op het centrale display, ook als de bestuurder gebruik maakt van bijvoorbeeld zoomfuncties.

Audi A7 Sportback

Uiteraard is ook het high-end Advanced Sound System van Bang & Olufsen leverbaar. MMI radio plus en Audi drive select (keuze uit verschillende rijmodi) zijn standaard, net zoals een elektrisch bediende achterklep die toegang geeft tot een bagageruimte van 535 liter (1.390 l met neergeklapte achterbank).

Optioneel zijn onder andere voorstoelen met massage- en ventilatiefuncties, een head-up display, sportonderstel en adaptieve luchtvering leverbaar. Datzelfde geld voor de nieuwste generatie assistentiesystemen zoals de adaptieve cruise control met stop & go functie, de verder verbeterde night vision assistant, Audi pre safe, Audi side assist en Audi active lane assist.

De levering van de nieuwe A7 en S7 Sportback start dit najaar. De prijzen zijn nog niet bekend.

Audi S7 Sportback Audi S7 Sportback Audi S7 Sportback Audi S7 Sportback

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: