More power, more beauty, same soul | Aston Martin Rapide S

Onder het mom van ‘more power, more beauty, same soul’ heeft Aston Martin vandaag het doek van de Rapide S getrokken.

Meer is dus het toverwoord en dat begint al bij het vermogen. Zo beschikt de Rapide S over 558Pk en dat is 81Pk meer dan de huidige Rapide die over “slechts” 476Pk beschikt. Niet geheel onbelangrijk daarbij is dat de Rapide nu meer pk’s heeft dan zijn grootste concurrent(en), de Porsche Panamera Turbo en Turbo S.

Of ze daar in Duitsland wakker van liggen is nog maar de vraag want de Rapide heeft Aston Martin tot nu toe nog niet het succes gebracht wat er van verwacht werd.

Aston-Martin-Rapide-S-2013-03

Ook kreeg de 6,0-liter V12iets meer koppel, namelijk 20Nm waarmee dit op 620Nm uitkomt. Verder is het koppel over een breder toerenbereik verspreid en werd de gasrespons aangepast. De Rapide S ligt 19mm lager en reageert daardoor directer op commando’s van de bestuurder. Dit alles is genoeg voor een acceleratie van 0-100 km/h in 4,9 seconden en dat is 0,3 seconden sneller dan de huidige Rapide. Een Panamera Turbo S doet dat echter in slechts 3,8 seconden. Aston’s nieuwe behoort verder vanaf nu ook tot de “300-club” want de topsnelheid bedraagt 304 km/h.

Aston-Martin-Rapide-S-2013-05

Verder behoort een adaptief onderstel (ADS) met variabele dempers en een aangepast stabiliteitscontrolesysteem tot de standaarduitrusting. Er zijn drie rijmodi: Normal, Sport en Track. In de laatste stand kun je natuurlijk pas echt knallen.

Nieuw zijn verder geperforeerd two-tone leder en afwerking in pianolak. Als optie is nog een Carbon Exterior Pack leverbaar dat bestaat uit diverse carrosseriedelen (voorspoiler, diffuser, spiegelkappen en achterlichtunits).

Aston-Martin-Rapide-S-2013-02

De productie van de Aston Martin Rapide S is al begonnen. Gezien het feit dat het brandstofverbruik gedaald is, is ook de CO2-uitstoot lager (was 355 gr/km en is voortaan 322 gr/km). Dit zou wel eens gunstig voor de prijs kunnen zijn. De huidige Rapide kost overigens net iets meer dan 280.-000,- euro.

 

Respect Copyright!
%d bloggers like this: