Morgen is het zwarte zaterdag, volgende week volgt de tweede

Wie morgen met de auto naar het zuiden vertrekt, moet rekening houden met honderden kilometers file in Frankrijk. De ANWB voorspelt dat de drukte vrijdag rond het middaguur al gaat beginnen. De temperaturen lopen bovendien gestaag op .

Wie vandaag vertrekt, krijgt in Duitsland nog te maken met wisselvallig weer en een paar stevige buien, meldt Weerplaza. Eenmaal in Frankrijk en Zwitserland schijnt de zon. Het verkeer dat morgen vertrekt maakt de eerste 300 kilometer nog kans op een bui, maar daarna wordt het snel warmer. In München geeft de thermometer 25 graden aan. Op de Route de Soleil kan het kwik de 30 graden aantikken.

File Stau

Wachttijd
Vorig jaar stond het verkeer op de eerste zwarte zaterdag over ruim 800 kilometer vast. De grootste Franse knelpunten zijn volgens de verkeersdiensten de A6 en A7 door de Rhônevallei, de A10 tussen Parijs en Tours en de A71 en A75. Ook rekent de ANWB op een lange wachttijd bij de Mont Blanctunnel op de grens met Italië, de Gotthardtunnel in Zwitserland en de Karawankentunnel op de grens van Oostenrijk en Slovenië.

Tweede zwarte zaterdag
In Duitsland zijn extra lange files te verwachten rond Stuttgart, Neurenberg en München. In Oostenrijk en Zwitserland komt het naar verwachting ook vast te staan naar het zuiden. Op zaterdag 6 augustus wordt de tweede zware zaterdag verwacht, ook dan zit je liever met een drankje van het uitzicht op het terras van je vakantiehuisje te genieten.

File Autobahn Stau

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: