Musketier voorziet Citroën C4 Cactus van Offroad-look

Er zijn momenten dat je als autojournalist gewoon even niet weet wat je moet schrijven. Dit is zo’n moment. Want terwijl de vraag het aanbod van de nieuwe Citroën C4 Cactus overstijgt, heeft het Duitse tuningsbedrijf Musketier dit model van een stoere offroad look voorzien.

citroen-c4-cactus-muskertier-tuning_02

Het probleem is wat mij betreft namelijk dat de Cactus niet met vierwielaandrijving te krijgen is en deze buiten de gebaande paden een waar modderfiguur slaat om het maar even spreekwoordelijk uit te drukken. De enige vraag die daarom bij ondergetekende opkomt is "waarom"?

Musketier heeft daar kennelijk wel een antwoord op en voorziet de Cactus van een nieuwe ophanging waardoor het model een stuk hoger op het asfalt staat. Verder zien we bullbars voor en achter, verbrede wielkasten en vier stevige einddempers. Op het dak zorgt een stevig LED-licht voor het licht in het donker.

Het model op de bijgevoegde foto’s wordt, om het stoere karakter te onderstrepen, afgewerkt met een camouflage wrap. Op motorischgebied is er keuze voor een softwareupdate die de Cactus ergens tussen de 20 en 25Pk extra geeft.

Daarvoor is natuurlijk een sportieve look gewenst en ook die heeft Musketier getuige de rode Cactus op de foto's in het programma opgenomen.

citroen-c4-cactus-muskertier-tuning_07 citroen-c4-cactus-muskertier-tuning_06

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: