Na M340i volgt bij BMW komende zomer gewoon de M340d!

Toen Audi vorig jaar in Europa zijn 3,0-liter TFSI in de S4 omruilde voor een 347pk en 700Nm sterke 3.0 TDI, was dat voor velen een verrassing en reden om over te stappen naar de concurrent uit München.

Want die heeft namelijk met de M340i x-Drive een meer dan uitstekend alternatief voor de diesel S4, die vooral geplaagd wordt door een aandrijving (motor en automaat) die niet lekker op elkaar zijn afgestemd. Mocht je echter toch een snelle diesel willen bij die concurrentie, dan ben je top op heden gedoemd om de 265 pk sterke BMW 330d met 3,0-liter zes-in-lijn in het vooronder op de oprit te zetten.

Daar heeft BMW wat op bedacht, want komende zomer heeft het merk met de M340d een echt alternatief voor de Audi S4 TDI. De nieuwe M340d x-Drive komt als G20 sedan en als G21 Touring G21 op de markt en wordt een zuinig alternatief voor de M340i, maar zeker niet minder leuk.

Volgens onze informatie krijgt de M340d de beschikking over 250kW/340pk en 700 Newtonmeter koppel, waardoor hij een iets krachtigere aandrijving heeft dan de huidige M40d-modellen op basis van X3 en X4.

De dubbelgeladen zescilinder in lijn diesel wordt aan boord van de BMW M340d ondersteund door een 48-volt elektrisch systeem, wat de respons van de aandrijving verder verbetert. De 48 volt startgenerator kan het toch al heel kleine turbogat sluiten met maximaal 8 kW (11 pk) en onmiddellijk meer dan 100 Newton meter koppel beschikbaar stellen. Precies het gebied waar bij de Audi S4 TDI de problemen zitten dus. Dat belooft wat voor de directe vergelijking.

Net als de M340i wordt de nieuwe M340d altijd geleverd in combinatie met x-Drive vierwielaandrijving, dat echter in een bijzonder sportieve versie wordt geleverd. Wanneer de bestuurder het wil en zich in Sport Plus-modus met DTC of zelfs volledig gedeactiveerde DSC bevindt, wordt een groot deel van de 700Nm koppel naar de achterwielen gestuurd.

Het continu variabele sportdifferentieel op de achteras zorgt er dan voor dat het vermogen ook optimaal over de twee achterwielen kan worden verdeeld.

In vergelijking met de 374pk sterke M340i zullen de prestaties van de M340d natuurlijk wel een tikkie slechter zijn. Met een verwachte 4,6 seconden van 0 tot 100 voor de sedan en 4,7 seconden voor de Touring, zal de vorige topdiesel 330d op bijna een seconde worden gereden bij die sprint. Er heerst dan weer wel een gelijkspel bij de topsnelheid, ook de twee M340d-modellen zijn elektronisch begrensd op 250 km/h.

Ondergetekende kijkt al uit naar de directe vergelijking tussen de M340d x-Drive en de Audi S4 TDI Quattro. Mogelijk dat beide modellen overigens nog het onderspit gaan delven, want in de loop van dit jaar komt ook nog de nieuwe BMW Alpina D3 op de markt en dat is nu al de gedoodverfde winnaar in een eventuele triotest tussen deze modellen.

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: