Na Zwitserland stopt ook België verkoop van Volkswagen diesels

Terwijl na Zwitserland nu ook België besloten heeft om de verkoop van Volkswagens met een Euro-5 dieselmotor te stoppen, heeft een woordvoerder van de importeur in ons land (Pon) gisteren aan het ANP laten weten dat daar hier nog geen sprake van is.

D'Ieteren, de onafhankelijke invoerder van de merken van de Volkswagen-groep in België, kondigde eerder op de dag aan zo'n 3.200 auto's uit de verkoop te halen. Over welke modellen het precies gaat, is nog niet bekend. Jean-Marc Ponteville, woordvoerder bij D'Ieteren, zegt dat de verkoop van alle modellen met Euro5-emissiestandaard en dieselmotor EA189 in het gedrang komt. En dat is uiteraard een enorme strop voor het automerk.

De beslissing, die een 'voorzorgsmaatregel' is, werd genomen in afwachting van een volledige lijst van Volkswagen met de voertuigen waarin de software werd geïnstalleerd. D'Ieteren hoopt de lijst volgende week te ontvangen. De invoerder zal vervolgens de betrokken klanten allemaal persoonlijk op te hoogte brengen.

Ook in Zwitserland werd beslist om de verkoop van wagens met VW-dieselmotoren op te schorten. Dat heeft gevolgen voor 180.000 onverkochte of niet-geregistreerde wagens in de Euro5-emissiecategorie.

Volkswagen Touran onthulling R-Line TSI TDI 2016 12

500.000 wagens
In België zouden volgens 500.000 verdachte wagens rondrijden. Het gaat om bijna 50 procent van de auto's met een VW-motor. ,,In totaal rijden in België 500.000 wagens rond met het dieselmotortype waarbij de manipulatie mogelijk was'', legt vicepremier Kris Peeters uit. De overheid vraagt nu duidelijkheid van de Volkswagen-groep. ,,Zodra inbreuken bewezen zijn, zal de Inspectie optreden'', zegt Peeters.

Aanpassingen
Ondertussen heeft een woordvoerder van Volkswagen laten weten dat het bedrijf aan een oplossing werkt. Die technische aanpassing zal de eigenaars niks kosten. De autobouwer geeft zichzelf enkele weken waarin maatregelen met een overeenkomstige tijdlijn zullen worden gepresenteerd, maar de Duitse overheid vindt dat dat sneller moet en heeft een ultimatum gesteld op 7 oktober.

Volkswagen denkt dat autohandelaars vanaf volgende week meer informatie kunnen geven aan ongeruste klanten. Alle klanten zullen aangeschreven worden.

Hoe de softwarefout wordt opgelost, zal afhankelijk van het merk met de bevoegde autoriteiten worden afgestemd. Dat kan een terugroepactie zijn, maar ook een servicebeurt. Volkswagen neemt sowieso de kosten voor zijn rekening. De woordvoerder geeft toe dat het kostenplaatje hoog zal oplopen en dat wordt uieraard veel meer dan de beoogde miljarden die nu al opzij gezet zijn.

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: