Natuurlijk gelekt en Porsche niet blij: dit is de nieuwe Panamera

Reken maar dat ze bij Porsche niet blij zijn, want ook de nieuwe Panamera is al voor z’n officiële voorstelling op het web gelekt. Er circuleerden natuurlijk al de nodige spyshots van het interieur, maar nu kan daar ook de buitenkant aan toegevoegd worden en daarmee hebben de Duitsers aanstaande dinsdag tijdens de officiële onthulling niet veel meer te vertellen.

Zoals te verwachten zien we geen grote revolutionaire veranderingen aan het design. De voorkant ligt weer in lijn met de rest van de Porsche familie en mooi is de extra streep tussen de achterlichten zoals we die van de Carrera 4S modellen kennen.

Porsche Panamera Turbo AWD 2017 03

De nieuwe Panamera staat op het MSB platform en zal naar verwachting minimaal 100 kilogram lichter zijn dan z’n voorganger dankzij het gebruik van lichtgewicht staal. Onze bronnen hebben al gemeld dat de Panamera alleen nog leverbaar wordt met vierwielaandrijving en onder kap ligt sowieso een gloednieuwe V8, maar ook andere motorvarianten (V6, diesel, hybride) zijn te verwachten.

Aan de binnenkant zien we een compleet digitaal dashboard analoog aan dat van de nieuwe Mercedes E-klasse, maar nog wel met een klassieke analoge toerenteller. Tussen de stoelen voor de achterpassagiers is ook een groot scherm te vinden. Aanstaande dinsdagavond hebben we meer voor je, uiteraard ook betere foto's.

Voor nu dank aan Carscoops voor de primeur.

Porsche Panamera Turbo AWD 2017 02 Porsche Panamera Turbo AWD 2017 04 Porsche Panamera Turbo AWD 2017 05 Porsche Panamera Turbo AWD 2017 06 Porsche Panamera Turbo AWD 2017 07

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: