Navdy maakt van je Smartphone een Head-Up Display

Op dit moment zijn er een aantal trends in de automobielbranche waar je niet omheen kunt. Eén van die trends is het steeds populairder worden van een zogenaamd Head-Up Display (HUD).

Daarmee kan de belangrijkste informatie over snelheid, toerental, de te volgen route en muziekinformatie zo op de voorruit worden weergegeven.

Tot een paar jaar geleden kon dat nog in slechts één kleur, maar tegenwoordig zijn Full-Color Head-Up Display’s bij de meeste luxe merken zoals Audi, BMW, Mercedes en Lexus gewoon als optie verkrijgbaar en recent kondigde ook Continental zelfs al een dergelijk display aan.

NAVDY Head-Up Display HUD Smartphone link 2015 01

Die optie is dan echter meteen vrij prijzig en dat inspireerde Navdy tot een interessante oplossing. Zij brengen volgend jaar een HUD op de markt die je gewoon zelf in je auto plaatst en die gekoppeld aan je Smartphone alle informatie weergeeft die je maar kunt verzinnen.

Daar is dan wel een speciale App voor nodig, want er is op geen enkele manier een connectie met je auto door bijvoorbeeld alle OBD informatie uit te lezen. De HUD van Navdy bepaald dus de snelheid door gebruik te maken van de GPS van je Smartphone die je overigens middelsBluetooth daaraan moet koppelen.

NAVDY Head-Up Display HUD Smartphone link 2015 04

Ook de muziek informatie, Social Media integratie en de navigatie komt allemaal van je Smartphone. Jammer? Ja, maar het scheelt in de prijs. Waar een HUD bij één van de bovengenoemde merken al gauw duizend euro of meer kost, staat de Navdy voor slechts 499,- dollar op het internet. Bestel je ‘m nu al dan betaal je zelfs slechts 299,- dollar.

Over de bediening hoef je je overigens tijdens het rijden geen zorgen te maken. Swipen kan in het luchtledige voor de unit maar ook je stem zorgt voor het nodige bedieningsgemak en dus minder afleiding.

Hoe alles verder werkt zie je hieronder:

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: