Navigatie van deur tot deur met Mercedes & Apple Watch

Met de nieuwe MB Companion App maakt Mercedes de perfecte combinatie van de nieuwe Apple Watch en de auto's van het merk. Rijders van specifieke modellen kunnen met behulp van de MB Companion App hun bestemming zoeken op hun Apple Watch of iPhone en deze dan als complete 'door-to-door'-navigatie met hun auto verbinden.

De navigatie functioneert eenvoudig: eerst toont de app hoe je te voet bij de auto komt. Daar aangekomen neemt het voertuig zodra de motor gestart wordt de navigatiegegevens over in het COMAND Online-systeem die vervolgens de route per auto berekent. Wanneer de auto in de buurt van de bestemming wordt geparkeerd, geeft COMAND Online de routegegevens voor de laatste meters weer door aan de Apple Watch en die leidt de klant dan rechtstreeks naar de eindbestemming. Daarmee is de MB Companion App de perfecte gids voor een veilige en snelle 'last mile navigation'.

Mercedes Comand Navigatie Apple Watch 02

De nieuwe MB Companion App is vanaf dit najaar beschikbaar voor de nieuwe Mercedes-Benz C- en S-Klasse en wordt daarna ook aangeboden voor andere modelreeksen. Via de Apple Watch kunnen rijders bovendien extra informatie over hun auto oproepen zoals de inhoud van de brandstoftank, de actieradius en het onderhoudsinterval.

De snelle en ongecompliceerde ontwikkeling van deze 'door-to-door'-navigatie is het resultaat van de nauwe samenwerking van Mercedes-Benz Research & Development North America in Silicon Valley en de ontwikkelingsspecialisten in Sindelfingen.

Mercedes Comand Navigatie Apple Watch 01

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: