In Nederland is er niets aan de hand met je Tesla thuislader

Paniek op diverse websites want de thuislader van de Tesla Model S wordt in verband gebracht met een aantal brandincidenten.

In de Verenigde Staten wel te verstaan, want de Amerikaanse National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) kreeg een aantal meldingen van gevallen waarin de thuislader van de Model S begon te smeulen. Ook op de Tesla forums is het oververhit raken van de lader een “heet”onderwerp.

In enkele gevallen raakte de lader zelfs zo oververhit dat er brand ontstond en de brandweer ter plaatse moest komen. Die constateerde vervolgens dat er een probleem in het laadsysteem van de Model S zou zitten.

Tesla Model S rood 2014 01

Slechts nieuws voor Tesla dus, net nu de Model S in de race is om Auto van het Jaar te worden. En nog slechter nieuws als je weet dat Tesla vorig jaar in December al een software update onder de Model S eigenaren verspreidde die, dankzij thermische sensors in de adapter, bij een mogelijke oververhitting de laadstroom automatisch met 25 procent zou moeten reduceren.

In de VS is Tesla dan ook meteen een miljoenenkostende operatie gestart om de adapters door andere exemplaren te vervangen. In Europa en dus ook Nederland is er echter niets aan de hand. Ons stroomnetwerk is namelijk significant anders dan dat in Amerika.

Tesla Model S interieur 2014 01

Zo maken we hier gebruik van een 3-fasen netwerk in plaats van een 1-fase netwerk en laden wij minimaal met 230 Volt terwijl dat in de VS 110 Volt is. Dat betekent dat we ook ongeveer de helft van het amperage gebruiken waardoor er minder warmteontwikkeling in de lader ontstaat en dus een kleinere kans op oververhitting is.

Mocht je meer willen weten over de Model S, dan vind je hier een video van het productieproces.

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: