Net even wat exclusiever: BMW M5 Edition 35 Jahre

Het is alweer vijfendertig jaar geleden dat de eerste generatie BMW M5 het levenslicht zag. Om dat heugelijke feit te vieren brengt het merk een speciale uitvoering van het huidige model op de markt, de tot 350 exemplaren gelimiteerde M5 Edition 35 Jahre.

Deze Edition is natuurlijk gebaseerd op de M5 Competition en dat betekent dat de 625 pk en 750 Nm sterke variant van de 4,4-liter geblazen V8 onder de kap ligt. De reguliere M5 moet met 25 pk minder genoegen nemen, maar dat even terzijde. De sprint vanuit stilstand naar de 100 km/h is in 3,3 seconden afgeraffeld. Nog indrukwekkender is dat de 200 km/h al na 10,8 seconden wordt bereikt.

De M5 Edition 35 Jahre is in de Individual-kleur Forzen Dark Grey II gespoten en staat op speciale 20”-inch velgen die in de kleur Graphite Grey zijn uitgevoerd. De remklauwen zijn in hoogglans zwart afgewerkt. Optioneel is een set carbonkeramische remmen leverbaar, die gecombineerd worden met goudkleurige klauwen. Het zal je niet verbazen dat die kleur ook in het interieur terug te vinden is.

Aangepaste motorsteunen, een dikke vette M-Sport-uitlaat en een verlaging van het onderstel met 7 millimeter maken het geheel compleet. In Nederland is de speciale M5 Edition 35 Jahre per juli leverbaar.

Wat ‘ie moet gaan kosten is nog niet bekend, maar net over de grens bij onze Oosterburen wordt gesproken over een bedrag van ergens rond de 141.000,- euro. Daarmee zou deze special uitvoering zo’n 21 mille meer kosten dan een standaard M5. Ik schat dat de prijs voor ons land ergens net onder de 2 ton uitkomt.

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: