Nico Rosberg wint Grote Prijs van Monaco

Dertig jaar nadat z’n vader, Keke Rosberg, de Grand Prix van Monaco won, lukte het Nico Rosberg eindelijk om de belangrijkste race op de Formule 1 kalender, in zijn eigen woonplaats nota bene, te winnen.

De race kende een aantal spectaculaire momenten. Zo verloor Felipe Massa de controle over zijn Ferrari en knalde hard de vangrail in met een safety car fase tot gevolg.

Na medische behandeling nog op het circuit werd de kleine Braziliaan naar het ziekenhuis vervoerd alwaar letsel aan schouder en nek werd vastgesteld. Oorzaak van dit ongeval is nog onbekend maar wel interessant, tijdens de kwalificatie crashte Massa namelijk op precies dezelfde plek.

F1 Formule1 FIA Monaco Monte Carlo 2013 Nico Rosberg Mercedes AMG Petronas 02

Grote gevolgen voor de race had echter de botsing tussen Pastor Maldonado (Williams) en Max Chilton. Omdat na deze clash een meter of 10 van de vangrails op het circuit lag werd de race onmiddellijk stilgelegd. Beide coureurs raakten overigens niet gewond en de race werd na de nodige reparaties aan de vangrails weer achter de safety car gestart.

Sebastian Vettel finishte als tweede, vóór teamgenoot Mark Webber. Vettel verstevigde, mede door de slechte klasseringen van Alonso en Räikkönen, zijn leidende positie in het wereldkampioenschap.

Respect Copyright!
%d bloggers like this: