Niet CX-4 maar CX-30 is de Mazda tussen de CX-3 en CX-5

Met de CX-30 viert het tweede model van een nieuwe Mazda-generatie haar wereldpremière op de Autosalon van Genève (tot 17 maart). De compacte SUV belichaamt daarbij alles wat een Mazda bijzonder maakt: het elegante design, een interieur dat is afgestemd op de behoeften van de inzittenden en het rijplezier dat voortvloeit uit de perfecte eenheid tussen bestuurder en voertuig.

Met een lengte van 4,40 meter, een breedte van 1,80 meter, een hoogte van 1,53 meter en een wielbasis van 2,66 meter betreedt de CX-30 een nieuw marktsegment voor het merk.

Gepositioneerd tussen de Mazda CX-3 en de Mazda CX-5, voldoet het model aan de behoeften van klanten die compacte stedelijke afmetingen willen combineren met ruimte en functionaliteit. Precies datgene wat de CX-3 mist dus.

Het voortstuwingsgamma omvat de nieuwste Skyactiv-motoren. Deze bestaat uit de Skyactiv X benzinemotor met revolutionaire SPCCI (Spark Plug Controlled Compression Ignition) verbranding, die de voordelen van een conventionele benzinemotor combineert met de superieure respons en efficiëntie van een dieselmotor.

Veel meer laat Mazda nog niet los over de CX-30, dus binnenkort volgt ongetwijfeld meer.

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: