Nieuw instapmodel: Mercedes SL400 vervangt SL350

Mercedes voorziet het SL-gamma van een nieuwe instapper, de SL400 met dezelfde 3,0-liter V6 biturbo krachtbron die ook in de nieuwe C-klasse terug te vinden is. Daarmee wordt het einde ingeluid van de SL350.

De krachtbron is voorzien van straalgeleide directe benzine-injectie met een systeemdruk van maximaal 200 bar. De Piezo-injectoren dragen bij aan een optimale verbranding door tot wel vijf inspuitingen per verbrandingscyclus te verzorgen. Bovendien is deze derde generatie directe injectie voorzien van MSI ofwel Multi Spark-onsteking. Dit verbetert de verbranding door meerdere vonken per cyclus af te geven.

De timing van de ontsteking is variabel, waardoor de tijd tussen de vonken alsook de totale verbrandingstijd afhankelijk van de motorbelasting kan worden aangepast. Door de combinatie van deze innovatieve technieken levert de V6 van de SL400 een vermogen van 333Pk en een koppel van 480Nm (tussen 1.600-4.000 tpm). Daarmee is krachtiger dan zijn voorganger, de SL350 dus (+ 20kW en + 110Nm).

Uiteraard liggen de prestaties in lijn, de topsnelheid bedraagt 250 km/h en de sprint van 0-100 km/h neemt slechts 5,2 seconden in beslag. Het verbruik komt daarbij volgens Mercedes uit op 7,3 liter per 100 kilometer. De CO2-uitstoot bedraagt 172 gram per kilometer.

De nieuwe SL 400 is standaard uitgevoerd met het unieke Frontbass-systeem. Dit zorgt voor audio-geluid van concertzaalkwaliteit – zowel met open als gesloten kap. Ook MAGIC VISION CONTROL is standaard. Dit ruitenwissersysteem brengt ruitensproeiervloeistof via de wisserbladen op de voorruit in precies de juiste hoeveelheid. De prijs van deze nieuwe instapper in het SL-gamma bedraagt 108.200,- euro. Bestellen kan per direct.

 

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: