Nieuw record: Tesla Model S doet 728,7 kilometer op één acculading

Twee Noren wisten in totaal 728,7 kilometer op een enkele acculading te overbruggen in een Tesla P85D, het op één-na-duurste model in de Model S-reeks. Om de afstand te halen, reden ze gedurende achttien uur en veertig minuten gemiddeld 39 kilometer per uur. Net zo traag als een schildpad dus.

Na het opladen, gaf de Tesla zelf aan dat het voertuig nog 399 kilometer zou kunnen rijden. Dat bleek dus met 329,7 kilometer opgerekt te kunnen worden door langzaam te rijden en onder andere geen airconditioning of radio te gebruiken, al wordt er wel in het donker met licht aan gereden. De totale hoeveelheid gebruikte energie was 77,5 kilowattuur met een gemiddelde van 106Wh per kilometer. Ze hadden wel de achterwielaandrijving uitgeschakeld, aangezien de 'D' normaal via vier wielen aangedreven wordt.

'Hypermiling' is overigens een populair tijdverdrijf onder gebruikers van elektrische voertuigen. Een vorig 'record' met een Model S staat op 681,8 kilometer. Uiteraard is het record niet officieel, maar dat zal Tesla eigenaren verder weinig uitmaken.

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: