Nieuwe 1,5-liter EcoBoost-motor van Ford

Als vervolg op de 1,0-liter driecilinder, die vorig jaar nog uitgeroepen werd tot ‘International Engine of the Year’, presenteert Ford nu de volgende motor in de EcoBoost generatie, een 1,5-liter viercilinder.

Deze 1,5-liter is Ford’s vijfde krachtbron in het EcoBoost programma en zal tijdens de komende autoshow van Shanghai haar premiere beleven in de Chinese versie van de nieuwe Mondeo.

Ford_Mondeo_2012_04

Volgens Ford zal de nieuwe motor ongeveer hetzelfde vermogen en koppel krijgen als de iets grotere 1.6 EcoBoost, die in twee varianten verkrijgbaar is. Gefluisterd wordt dat de 1.5 in de Chinese Mondeo goed zou zijn voor 177Pk en 240 Nm.

Naar verwachting zal de 1.5 EcoBoost maximaal 20% minder verbruik en uitstoot genereren door toevoeging van technologieën als een turbolader, variabele kleptiming en directe brandstofinjectie.

In Nederland zal de 1.5 naar alle waarschijnlijkheid debuteren in de nieuwe Mondeo die echter pas in de tweede helft van 2014 op de markt verschijnt. De productie van de viercilinder heeft plaats in het Roemeense Craiova.

Respect Copyright!
%d bloggers like this: