Nieuwe 4.0 V8 in Mercedes AMG GT krijgt met 510 pk

Aan het eind van de zomer toont Mercedes de nieuwe AMG GT voor het eerst aan het publiek tijdens de autoshow van Parijs en laat tot die tijd stukje bij beetje meer van deze nieuwe Gran Turismo in de klasse van de Porsche 911 zien.

In onderstaande video wordt meer verteld over de nieuwe M178 V8 benzinemotor die er met een inhoud van 4,0-liter en dankzij twee turbo's 510Pk en 650Nm koppel uitperst. Daarmee is het definitief over en uit voor de veelgeprezen 6,2-liter V8.

Mercedes AMG GT 4.0 V8 teaser 01

Het vermelden waard is verder de specifieke “nano-slide coating” die op de cilinderwanden is aangebracht en die de wrijving tussen de wand en de cilinder zelf tot het absolute minimum terug moet brengen.

Uiteraard wordt er verder gebruik gemaakt van dry-sump technologie waardoor een oliecarter overbodig is. Daarmee is ook bij hoge G-krachten de olietoevoer gegarandeerd en kon het zwaartepunt van de motor met 5,5 centimeter omlaag gebracht worden.

Naar verluidt krijgt de nieuwe C-klasse in AMG-trim ook deze motor onder de kap, waarschijnlijk met iets minder vermogen.

Mercedes AMG GT 4.0 V8 teaser 06 Mercedes AMG GT 4.0 V8 teaser 05

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: