Nieuwe Audi A4 2.0 TDI heeft slechts een tankinhoud van 40 liter

In een wereld waarin de CO2-waarde bepalend kan zijn voor het verkoopsucces van het model, zoeken autobouwers naar alle mogelijkheden om de CO2-uitstoot te drukken. Vandaar dat de Audi A4 met 2.0 TDI-dieselmotor een extra kleine brandstoftank heeft en in de Telegraaf wordt dat nog maar eens benadrukt.

Audi monteert op de versies met de 2.0 TDI-dieselmotor, zowel in de 150- als 190Pk-configuratie (!), een extra kleine brandstoftank. Het gaat dan om een tank met een inhoud van slechts 40 liter, waarmee die tank zo'n 14 liter kleiner is dan die in de overige versies.

Audi biedt echter het grotere exemplaar optioneel aan. Er hoeft niet voor te worden bijbetaald, al dient de koper van de auto dat wel bij de dealer kenbaar te maken.

Static photo, Colour: in crystal effect paint finish Ara Blue

Typegoedkeuring

Eerder zagen we dat al op de Mercedes C-Klasse, die wordt zelfs geleverd met een nog kleinere tank met een inhoud van 36 liter, nog eens 4 liter minder dan die van de A4 dus. Ook hier is optioneel een groter exemplaar te leveren.

In beide gevallen speelt de homologatie van de auto een rol. Beter gezegd, de CO2-waarde. Voor de typegoedkeuring dient de tank van de auto voor driekwart gevuld te zijn. Brandstof is gewicht en gewicht is brandstofverbruik, wat weer resulteert in een CO2-waarde. Door een kleinere tank te monteren hoeft er tijdens de homologatie minder brandstof aanwezig te zijn, wat een positief effect op het wagengewicht heeft.

14 liter

Audi monteert de kleinere tank alleen op de versies met 2.0 TDI-dieselmotor. De overige voorwielaangedreven types beschikken over een 54 liter tank, die optioneel voor de 2.0 TDI beschikbaar is. De vierwielaangedreven modellen hebben een 58 liter brandstofreservoir aan boord.

Audi A4 sedan limousine avant 2016 01

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: