Nieuwe Audi RS5 Coupé komt in maart, de RS4 Avant in september van dit jaar

Dat er een nieuwe Audi RS4 Avant en RS5 Coupé zouden komen was natuurlijk net zo zeker als dat morgen de zon weer in het oosten opkomt.

Dankzij een gelekte dealerpresentatie weten we echter dat er ook een RS5 Sportback gaat komen en over welke krachtbron deze extra-sportieve Audi RS-modellen in het vooronder dan zullen beschikken.

Helaas gaan we de V8 niet meer terugzien, maar dat was natuurlijk voor niemand en verrassing en ook niet dat even bij concerngenoot Porsche gewinkeld werd voor het zesclinder blok uit de nieuwe generatie Panamera. De 2,9-liter 440pk sterke V6 uit de Panamera 4S dus om precies te zijn.

Audi doet er echter 10pk bij om op exact evenveel vermogen uit te komen als waar de ‘oude’ V8 over beschikte. Met een tweetal turbo’s gemonteerd levert de nieuwe 2.9 V6 TFSI wel een stuk meer koppel, namelijk 600Nm in plaats van 430Nm voor de huidige generatie. Daarmee zouden al deze nieuwe RS-modellen in minder dan 4 seconden op de 100 km/h moeten zitten.

Als eerste nieuwe RS-model gaan we in maart tijdens de AutoSalon van Genève de RS5 in coupévorm zien, terwijl de nieuwe RS4 Avant in september op de IAA voor het eerst het levenslicht ziet.

Over de RS5 Sportback is helaas wat minder bekend, want een echte harde introductiedatum daarvoor is nog niet te vinden. Misschien dat de Motorshow in Essen in december dit jaar een kandidaat voor de première is, maar anders vrezen we pas in maart 2018 meer van de RS5 Sportback te kunnen zien.

X-Tomi Design geeft je ondertussen van beide modellen vast een impressie.

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: