Nieuwe Corvette nu zuiniger dan Volkswagen Passat

Motoren zonder turbo met een grote cilinderinhoud zijn volgens menigeen met uitsterven bedreigt. Absoluut niet waar vinden ze bij Chevrolet en laten dat zien door de Corvette vanaf modeljaar 2015 uit te rusten met een nieuwe automatische versnellingsbak voorzien van acht verzetten.

Dankzij deze nieuwe versnellingsbak is de Corvette sneller en zuiniger. Zo is de sprint naar de 60Mph (96,6 km/h) voortaan één tiende sneller afgerond en duurt nu 3,7 in plaats van 3,8 seconden.

Chevrolet Corvette Stingray coupe

De kwartmijl neemt 11,9 seconden in beslag en dankzij aangepaste verhoudingen draait de motor vooral bij 70Mph (113 km/h) minder toeren en dat resulteert natuurlijk in een gunstiger verbruik.

Bij Chevrolet zijn ze daar dusdanig trots op dat ze het verbruik van de Corvette nu zelfs met een Volkswagen Passat vergelijken. De Corvette komt volgens het merk op de snelweg nu 29 mijl ver op een gallon (8,11 liter per 100 km/h), tegen 28 voor de Volkswagen Passat. Dat is dan overigens wel de Amerikaanse uitvoering van de Passat met een oude V6 onder de kap.

Totaal niet representatief dus, maar het gaat om het idee zullen we maar zeggen. Want zeg nou zelf, jij hebt toch ook liever een Corvette dan een Passat?

Chevrolet Corvette Stingray coupe

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: