Nieuwe Cupra Leon is officieel en mag er zijn

Zojuist heeft Cupra, zeg maar gerust het submerk van Seat, de gloednieuwe Leon als Cupra variant gepresenteerd. Snap je ’t nog?

Wat de marketingafdeling van Seat gedronken en gesnoven had toen ze bedachten dat Cupra wel als merklabel door het leven zou kunnen gaan is mij nog steeds een raadsel, maar vandaag de dag hebben we ’t dus over de Cupra Leon in plaats van over de Seat Leon Cupra.

Lekker belangrijk allemaal en dat mag de pret echter niet drukken, want de nieuwe snelste Leon komt er in twee carrosserievarianten met vier verschillende motorversies, iets wat in dit segment eigenlijk uniek is.

Drie van de vier Cupra Leons hebben een 2,0-liter TSI-benzinemotor in het vooronder die in alle gevallen is gekoppeld aan een DSG-automaat. Deze is leverbaar met 245 of met 300pk in zowel de Sportstourer als de hatchback. Deze versies zijn overigens voorwielaangedreven.

Daarnaast is er nog een 310pk sterke versie die beschikt over 4-Drive vierwielaandrijving, maar alleen leverbaar is als Sportstourer. Die versie loopt natuurlijk op z’n sloffen richting de 250 km/h en doet de sprint naar de 100 in minder dan 5 tellen. Meer informatie geeft Seat, eeeuh correctie Cupra, op dit moment nog niet.

Dan is er nog een beetje een aparte variant in de vorm van de Cupra Leon eHybrid. Je raadt het al, een  plug-inhybride die over dezelfde aandrijflijn als de Golf GTE beschikt. Hier is echter in geen velden of wegen een 2.0 onder de kap te vinden, maar slechts een 150pk sterke 1.4 die gekoppeld is aan een 115pk sterke elektromotor. Met een accupakket van 13 kWh kom je daarmee maximaal 60 km ver. Niet de versie die je zou willen hebben dus, maar wel de versie die je in ons land het meeste gaat zien.

Alle Cupra Leons beschikken over een adaptief onderstel (DCC, voor 25, achter 20mm lager), progressieve besturing, een elektronisch sperdifferentieel en dikke Brembo-remmen die voor de nodige stopkracht zorgen.

De Cupra Leon onderscheidt zich van de normale Leon door aangepast bumperwerk en de bronzen accenten zoals we die bijvoorbeeld ook al op de Cupra Ateca gezien hebben. Er is verder keuze uit zes verschillende velgendesigns en acht carrosseriekleuren, waaronder twee matte varianten.

De 245pk sterke Cupra Leon staat overigens standaard op 18”-inch lichtmetaal, de sterkere versies doen het met 19”-inch af fabriek. Die zijn ook te herkennen aan het aantal uitlaateindstukken, namelijk vier stuks. De eHybrid en de minst krachtige 2.0 krijgen er slechts twee.

In het binnenste van de Cupra Leon wordt het kleurenthema, bestaande uit de bekende koperkleur en donker chroom, voortgezet. Uiteraard zijn er sportstoelen te vinden, een sportief stuurwiel en bevat het digitale instrumentencluster een speciale view met informatie over het vermogen en andere interessante technische gegevens voor de sportieve rijder.

De nieuwe Cupra Leon is uiteraard te bewonderen in Zwitserland tijdens de AutoSalon in Genf.

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: