Nieuwe Ford Edge als dikke ST-Line leverbaar vanaf 76.145,- euro

Ford laat ons weten dat de vernieuwde Edge in ons land leverbaar is als ST-Line met in het vooronder een 238pk sterke 2,0-liter EcoBlue bi-turbo-dieselmotor. Ook intelligente vierwielaandrijving en een nieuwe 8-traps automaat zijn van de partij voor het luttele bedrag (ahum!) van ruim 76 mille.

De nieuwe Edge is dan wel de meest technologisch geavanceerde Sports Utility Vehicle (SUV) die het merk ooit heeft geproduceerd, zeggen ze zelf uiteraard.

Het nieuwe intelligente All-Wheel Drive-systeem met de nieuwe All-Wheel Drive Disconnect-functie schakelt automatisch en moeiteloos tussen tweewielaandrijving en intelligente All-Wheel Drive. Het systeem leest de weg door middel van tientallen sensoren overal in de auto.

Zo kan er in tien milliseconden worden bepaald of Intelligent All-Wheel Drive moet worden geactiveerd. Door over te schakelen op tweewielaandrijving wanneer er geen extra grip nodig is, kan er met deze functie brandstof worden bespaard.

De automatische transmissie met acht versnellingen is ontwikkeld met prestaties, soepel schakelen en een laag verbruik in het achterhoofd. Naast de centraal geplaatste transmissiedraaiknop kunnen bestuurders handmatig schakelen met behulp van de aan het stuurwiel gemonteerde schakelpeddels. De transmissie is verder voorzien Adaptive Shift Scheduling, waarmee individuele rijstijlen worden beoordeeld om de schakeltiming te optimaliseren en Adaptive Shift Quality Control dat de auto- en de omgevingsinformatie interpreteert om de koppelingsdruk aan te passen voor consistent en soepel schakelen.

Ford’s nieuwe SUV beschikt over bestuurdersassistentietechnologieën die werken met een uitgebreid aantal camera's en sensoren. Verder beschikt de auto over Adaptive Cruise Control (ACC) met Stop & Go en Lane Centring, Post‑Collision Braking en Evasive Steering Assist.

De FordPass Connect-technologie met geïntegreerde modem transformeert de nieuwe Edge in een mobiele WiFi-hotspot, waarmee tot wel tien apparaten kunnen worden verbonden. Naast het feit dat inzittenden live-verkeersupdates kunnen ontvangen en onderweg entertainment kunnen streamen, biedt FordPass Connect een reeks handige functies via de mobiele FordPass-app, waaronder:

  • Vehicle Locator, waarmee eigenaren hun auto kunnen terugvinden op uitgestrekte parkeerplaatsen bij winkelcentra
  • Vehicle Status, om het brandstofpeil, de alarmstatus, de olielevensduur en meer te controleren
  • Door Lock Unlock, om de Edge op afstand te kunnen ontgrendelen
  • Remote Start, voor Edge-modellen met een automatische transmissie

Met het SYNC 3 communicatie- en entertainmentsysteem van Ford, dat compatibel is met Apple CarPlay en Android Auto, kunnen bestuurders verbonden smartphones, audio, navigatie en airco bedienen aan de hand van gesproken opdrachten en een kleurentouchscreen van 8"-inch.

De Edge wordt standaard geleverd met een eersteklas B&O-geluidssysteem dat speciaal is afgestemd op de auto. Het systeem is voorzien van een 10-kanaals digitale geluidsprocessor voor een gelijkmatige geluidsverspreiding in het interieur en een vermogen van 1000 Watt via twaalf hoogwaardige luidsprekers. Een optie voor surround sound biedt de ultieme audio-ervaring.

De nieuwe Edge biedt tevens een nieuw configureerbaar digitaal instrumentencluster waarmee bestuurders de indeling van de snelheidsmeter, de toerenteller en de informatiedisplay aan hun eigen voorkeuren kunnen aanpassen. Daarbij kunnen er zeven kleuren worden gekozen.

Bovendien beschikt de auto over een flink aantal zaken voor meer comfort en gemak, waaronder een panoramadak, verwarmde en gekoelde voorstoelen, een verwarmde achterbank en stuurverwarming. Kortom, alles wat je ook maar nodig kunt hebben is gewoon van de partij.

Het interieur van de ruime nieuwe Edge is voorzien van hoogwaardige materialen en een moderne vormgeving. Het middenconsole is opnieuw ontworpen en voorzien van een ergonomische draaiknop voor de automatische transmissie. De nieuwe vormgeving creëert extra ruimte en maakt de draadloze oplaadpad beter bereikbaar.

Een elektronische parkeerremknop, in plaats van een conventionele handrem zorgt tenslotte tevens voor extra ruimte. Dit geeft plaats voor verstelbare bekerhouders en een diep opbergvak met voldoende ruimte voor boeken, speelgoed en tablets.

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: