Ford Mondeo: per direct te bestellen, dit kost 'ie

Ford heeft eindelijk de prijzen van de allang niet meer gloednieuwe Mondeo, die namelijk al een paar jaar in de VS als Fusion rondrijdt, bekend gemaakt.

De nieuwe Mondeo-lijn omvat in eerste instantie de Trend- en Titanium-modellen, die verkrijgbaar zijn met EcoBoost benzine- of TDCi dieselmotoren of als Hybrid. Daarbij is er keuze uit een vierdeurs sedan (alleen Hybrid), vijfdeurs hatchback of wagon.

Medio oktober introduceert Ford meer Mondeo uitvoeringen, waaronder de Ambiente (het basismodel), de 1.0 EcoBoost en vierwielaangedreven (!)  varianten.

Ford Mondeo EcoBoost Hybrid Titanium X hatchback sedan wagon 2015 08

De nieuwe Mondeo is de eerste Europese Ford die wordt gebouwd op het nieuwe, mondiale CD-segmentplatform en is tevens de eerste auto van het merk  waarbij de nieuwe generatie van de integrale multilink-achterwielophanging wordt toegepast, voor nog meer raffinement en dynamiek.

“De nieuwe Mondeo heeft een 10 procent stijvere carrosserie dan de vorige Mondeo en beschikt over vele technologieën voor een betere handling, zoals Torque Vectoring Control. Dat maakt dit model tot de meest responsieve Mondeo tot nu toe,” aldus Ulrich Koesters, Vehicle Line Director bij Ford Europa.

Ford Mondeo EcoBoost Hybrid Titanium X hatchback sedan wagon 2015 07

Direct vanaf de introductie is de Mondeo leverbaar met de 1.5-liter en 2.0-liter EcoBoost benzinemotoren. Begin 2015 wordt de zuinige en verrassend krachtige 1.0-liter EcoBoost benzinemotor aan het assortiment toegevoegd.

Tevens direct leverbaar zijn de 1.6-liter en 2.0-liter TDCi dieselvarianten. De Hybrid en alle handgeschakelde dieseluitvoeringen komen in aanmerking voor 20% fiscale bijtelling.

De vierdeurs Mondeo Hybrid combineert een speciaal ontwikkelde 2.0-liter benzinemotor met een elektromotor en een Lithium-Ionaccu van 1,4 kW om een geoptimaliseerd brandstofverbruik en een lage CO2-uitstoot mogelijk te maken. De Mondeo Hybrid is de eerste benzine-hybride van Ford in Europa. De uitgebreide technische specificaties van de verschillende aandrijflijnen worden in een later stadium bekend gemaakt.

Ford Mondeo EcoBoost Hybrid Titanium X hatchback sedan wagon 2015 09

Uiteraard is ook de Mondeo leverbaar met de nodige nieuwe snufjes. Onder andere zaken als met LED's uitgeruste koplampen voorzien van het Adaptive Front Lighting System, een geavanceerde parkeerassistent, waarmee bestuurders niet alleen kunnen fileparkeren, maar ook loodrecht kunnen inparkeren zijn leverbaar.

Ook een Park-Out Assist, waarbij bestuurders worden geholpen bij het uitparkeren uit fileparkeerplekken en Side Parking Aid, met zowel een scherm waarop de situatie wordt weergegeven als een hoorbaar waarschuwingssignaal bij obstakels naast, voor en achter de auto staan in de prijslijsten, net zoals adaptieve cruise control en een panoramadak.

Een unicum in het segment van de Mondeo is de innovatieve MyKey-technologie waarmee eigenaren hun autosleutel programmeren. Gewoonlijk is die bedoeld voor jonge bestuurders. Met MyKey kunnen inkomende telefoongesprekken worden geblokkeerd, kan de topsnelheid worden gelimiteerd, kan worden voorkomen dat de bestuurdersassistentie- en veiligheidsvoorzieningen worden uitgeschakeld, kan het maximumvolume van het audiosysteem worden beperkt, en wordt audiosysteem geheel uitgeschakeld als bestuurder en passagiers geen veiligheidsgordels dragen.

Ford Mondeo EcoBoost Hybrid Titanium X hatchback sedan wagon 2015 03

Verder zijn de nodige bestuurdersassistentiesystemen leverbaar, waaronder Active City Stop, dat de remmen voorbereidt als er een dreigende botsing wordt gedetecteerd en dat, als er geen reactie is van de bestuurder, bij snelheden onder 40 km/h de remmen activeert. Daarnaast stuurt Lane Keeping Aid de auto terug naar de eigen rijstrook als wordt gedetecteerd dat de auto onbedoeld de rijstrook verlaat. Beide assistentiesystemen zijn standaard op de Mondeo Titanium.

Voorzieningen waarmee de Mondeo het comfort en het gemak voor bestuurders verder verhoogd zijn onder meer een elektrisch verstelbare stuurkolom met geheugenfunctie, multicontourstoelen met geavanceerde Active Motion-massagefunctie, een handsfree achterklep en een verwarmbaar stuurwiel.

Via het SYNC 2-connectiviteitssysteem met geavanceerde spraaksturing en een kleurenaanraakscherm van 8”-inch (20 cm) kunnen bestuurders het navigatie-, telefoon-, entertainment-, en klimaatsysteem bedienen met behulp van gewone spreektaal.

Ford Mondeo EcoBoost Hybrid Titanium X hatchback sedan wagon 2015 05

De nieuwe Ford Mondeo is vanaf December leverbaar, resten nog de prijzen:

Mondeo Trend (Hatchback, Wagon altijd + €1.500,-)

De Mondeo Trend is standaard onder meer voorzien van dual zone automatische airconditioning, elektrisch bedienbare portierramen rondom, centrale portiervergrendeling met afstandsbediening, een audiosysteem met 8 speakers, CD-speler en USB-aansluiting, Hill Start Assist, elektrisch verstel- en verwarmbare buitenspiegels, MyKey, een met leder bekleed stuurwiel, statische bochtverlichting, en guide-me-home verlichting.

Benzine                                                         kW (pk)          Vanafprijs    Bijtelling

Mondeo Trend 1.5 EcoBoost 6-bak                 118 (160)        €34.245,-         25%

Mondeo Trend1.5 EcoBoost automaat          118 (160)        €37.245,-         25%

Diesel                                                             kW (pk)          Vanafprijs    Bijtelling

Mondeo Trend 1.6 TDCi 6-bak                         85 (115)          €31.195,-         20%

Mondeo Trend 2.0 TDCi  6-bak                       110 (150)        €34.395,-         20%

Mondeo Trend 2.0 TDCi automaat                 110 (150)        €37.495,-         25%

 

Mondeo Titanium

De Mondeo Titanium biedt boven de Trend ondermeer FordKeyless Entry, de FordPower startknop, Lane Keeping Aid, Traffic Sign Recognition, Active City Stop, elektrisch inklapbare buitenspiegels, regen- en lichtsensoren en een grootlichtassistent. Het interieur is voorzien van sportieve voorstoelen en instaplijsten van geborsteld roestvrijstaal. Het exterieur van de Titanium is voorzien van chromen afwerkingsdetails rondom de zijramen, een in hoogglans zwart en chroom afwerkte grille en 16"-inch 10-spaaks lichtmetalen velgen.

Benzine / Hybrid                                           kW (pk)          Vanafprijs    Bijtelling

Mondeo Titanium Hybrid sedan                         130 (177)        €37.995,-         20%

Mondeo Titanium 1.5 EcoBoost 6-bak               118 (160)        €36.695,-         25%

Mondeo Titanium 1.5 EcoBoost automaat       118 (160)        €39.695,-         25%

Mondeo Titanium 2.0 EcoBoost automaat       149 (203)        €43.695,-         25%

Mondeo Titanium 2.0 EcoBoost automaat       176 (240)        €47.195,-         25%

Diesel                                                             kW (pk)          Vanafprijs    Bijtelling

Mondeo Titanium 1.6 TDCi 6-bak                     85 (115)          €33.595,-         20%

Mondeo Titanium 2.0 TDCi 6-bak                     110 (150)        €36.795,-         20%

Mondeo Titanium 2.0 TDCi automaat             110 (150)        €37.795,-         25%

Mondeo Titanium 2.0 TDCi 6-bak                      132 (180)        €38.695,-         20%

Mondeo Titanium 2.0 TDCi automaat              132 (180)        €41.695,-         25%

Ford Mondeo EcoBoost Hybrid Titanium X hatchback sedan wagon 2015 04

Ter gelegenheid van de introductie van de nieuwe Mondeo biedt Ford tot nader order voor de Titanium-varianten een zeer interessant First Edition pakket. Dit pakket bestaat uit de Adaptieve LED-verlichting, SYNC 2, het spraakgestuurde connectiviteitssysteem van Ford met een 8-inch touchscreen, DAB radio, een navigatiesysteem, een geavanceerde parkeerassistant met Park out Assist en een elektrisch bedienbare achterklep met handsfree bediening (alleen hatchback en wagon).

De prijs van dit pakket bedraagt voor de 4-deurs Mondeo Hybrid €1.595,- en voor de 5-deurs hatchback en wagon €1.995,-.

 

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: