Nieuwe foto's van de Porsche 918 Spyder, Jay Leno rijdt vast een rondje

Het duurt niet lang meer voordat Porsche officieel alle informatie over de nieuwe 918 Spyder vrijgeeft, maar als je goed op het internet zoekt dan is eigenlijk bijna alles al te vinden.

Porsche lijkt in ieder geval weinig moeite meer te doen om de 918 Spyder verborgen te houden en daarom hebben we vast de laatste foto's en informatie voor je verzameld. De gele 918 is overigens een model voor de Amerikaanse markt, te herkennen aan de gele extra knipperlichten aan de zijkant.

Ondertussen rijdt Jay Leno als groot fan van de voorganger van de 918, de Carrera GT, vast een rondje samen met Frank Walliser, de verantwoordelijke man achter het 918-project. De video daarvan zie je hieronder.

Porsche 918 Spyder 2014 06

De Porsche 918 Spyder heeft een 4,6-liter V8-middenmotor met een vermogen van 608Pk (bij 8.600 tpm). Deze, speciaal voor de 918 ontworpen, V8 is gekoppeld aan de zeventraps PDK-transmissie en werkt samen met twee krachtige elektromotoren die worden gevoed door een lithium-ion batterij: één voor de vooras en één voor de achteras. Zodoende heeft de 918 Spyder vierwielaandrijving.

Het totale systeemvermogen bedraagt uiteindelijk 887Pk en het koppel bedraagt meer dan 800Nm. Er zijn vijf ‘samenwerkingsvormen’ mogelijk: van de E-power modus waarbij de nadruk op elektrische aandrijving ligt tot en met de ‘Hot Lap’-modus waarbij het volledige vermogen van alle motoren wordt ingezet voor maximale prestaties. Meer informatie vind je hier.

 

Respect Copyright!
%d bloggers like this: