Nieuwe generatie Opel Astra debuteert op IAA Frankfurt komende September

De nieuwe generatie Opel Astra beleeft zijn wereldpremière op de internationale autoshow van Frankfurt (17 t/m 27 september 2015). Het nieuwe model zal worden onthuld door dr. Karl-Thomas Neumann, CEO van Opel Group.

De gecamoufleerde prototypes van de nieuwe Opel Astra worden momenteel nog volop getest. Dr. Neumann belooft een verbluffend aantrekkelijk design, maximale efficiency en talloze innovaties.

De nieuwe, vijfde generatie Opel Astra zet een 80-jarige traditie van compacte Opel-modellen voort. Voor het nieuwste model zijn volgens dr. Neumann nieuwe prioriteiten gesteld. Het ontwerp van de nieuwe Opel Astra is dan ook gestart vanaf een blanco vel. Het resultaat is een revolutionaire en aanzienlijk efficiëntere auto.

Opel Astra IAA Frankfurt premiere 2015 11

Compacter, lichter en zuiniger

Ondanks dat de nieuwe Opel Astra wat compacter is dan de huidige, biedt hij meer interieurruimte dankzij de slimme indeling. Tevens wisten de Opel-ingenieurs het autogewicht drastisch te verlagen, wat de Astra niet alleen zuiniger, maar ook dynamischer maakt.

En in het kader van het grootste motorenoffensief van Opel ooit, zal de nieuwe Astra uitsluitend worden voorzien van de allernieuwste motoren.

De kern van Opels modellenaanbod werd decennialang gevormd door de Kadett, waarna de Astra begin jaren negentig het stokje overnam. Van beide modellen zijn tot nu toe al ruim 24 miljoen stuks verkocht. Met de verschillende generaties Kadett maakte Opel individuele mobiliteit mogelijk voor miljoenen mensen ter wereld.

“De Opel Astra maakte innovatieve technologie uit hogere klassen betaalbaar in het compacte segment”, zegt dr. Neumann. “Elke generatie maakte een sprong op het gebied van veiligheid, comfort en efficiency. En dat geldt zeker voor de geheel nieuwe Opel Astra die op vele onderdelen baanbrekend zal zijn in zijn klasse.

Het is bovendien een van de eerste Opel-modellen die is uitgerust met OnStar: de unieke en uitgebreide connectiviteitsdienst van Opel die 24/7, 365 dagen per jaar klaar staat om mensen te helpen en te redden.”

Opel Astra IAA Frankfurt premiere 2015 10 Opel Astra IAA Frankfurt premiere 2015 09 Opel Astra IAA Frankfurt premiere 2015 07 Opel Astra IAA Frankfurt premiere 2015 06 Opel Astra IAA Frankfurt premiere 2015 05 Opel Astra IAA Frankfurt premiere 2015 04 Opel Astra IAA Frankfurt premiere 2015 03 Opel Astra IAA Frankfurt premiere 2015 02 Opel Astra OPC Performance Center rood blauw 2014 04

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: