Nieuwe Honda Civic is flink stuk duurder dan z'n voorganger

Honda heeft de prijzen voor de nieuwe generatie Civic bekend gemaakt en dat is voor sommigen onder jullie best even slikken.

Ten opzichte van zijn voorganger is de nieuwe Civic namelijk fors gegroeid. Maar liefst 12 centimeter is erbij gekomen, waardoor het model qua formaat nu aan de bovenkant van het C-segment te vinden is en helaas daar dus ook naar geprijsd is.

Het motorpalet van de nieuwe Honda Civic is voor nu even lekker overzichtelijk want er is slechts keuze uit een 1,0 liter driecilinder met 129pk of een 1,5-liter viercilinder turbo met 182pk. Beide nemen genoegen met Euro 95 en zijn desgewenst in combinatie met een handgeschakelde versnellingsbak of een automaat leverbaar. Een diesel is dus nog niet leverbaar.

Instapper is de Civic ‘S’ 1.0, die voor minimaal 24.700,- euro de showroom verlaat. Dat is bijna 3 mille meer dan wat z’n voorganger kostte. Dit model is overigens wel echt een enorm basismodel, want deze versie beschikt niet eens over een audiosysteem of lichtmetalen velgen en dat is toch wel zo’n beetje het minimale tegenwoordig.

Wil je die zaken wel, dan is er de Comfort die voor 26.200,- euro over een audiosysteem en ook meteen maar over stoelverwarming en geregelde airconditioning beschikt.

De Elegance, ruim 29 mille, is de volgende stap in het nieuwe Civic-gamma. Dat model beschikt verder over zaken zoals elektrisch inklapbare spiegels, een lederen stuurwiel, een regensensor, dual-zone klimaatregeling en lichtmetalen velgen.

Na de Elegance volgt de Excutive die 32.220,- euro moet kosten en aan de uitrusting het nieuwe Connect Infotainmentsysteem van Honda toevoegt. Voor duizend euro meer heb je trouwens ook lederen bekleding en dan heet je Civic opeens Premium. Voor een meerprijs van 800,- euro zijn alle 1,0-liter versies uit te rusten met een CVT-automaat.

De Civic met in het vooronder de 182pk sterke 1,5 liter staat als Sport voor minimaal 34.140,- euro in de prijslijst. De Sport Plus doet 36.140,- en de absolute topper, tot de komst van de Type R uiteraard, is de Prestige met een prijs van 37.140,- euro.

Ook bij de 1,5-liter uitvoeringen is een automaat leverbaar. Die is echter wel een flink stuk duurder dan bij de 1,0-liter het geval is, namelijk 2.190,- euro. Begin volgend jaar staat de nieuwe Honda Civic bij de dealer in de showroom.

Leave a reply