Nieuwe Hyundai i20 is een leuk karretje geworden

Ik moet eerlijk bekennen dat ik respect heb voor wat Hyundai de afgelopen 20 jaar in Europa heeft laten zien. Van een fabrikant die lelijke hokken maakte begint nu de tijd aan te breken dat ze het de gevestigde (Duitse) orde bij ons zo moeilijk maken dat ze langzaam ook in de diverse testen boven een merk als Volkswagen eindigen.

En de nieuwe i20 lijkt zo op het eerste gezicht die trend opnieuw waar te gaan maken. De Hyundai i20 is sinds de introductie van de eerste generatie in 2008 uitgegroeid tot een van de bestverkochte modellen van het merk en dat blijft ongetwijfeld ook de komende jaren zo.

De nieuwe i20 is het eerste Hyundai-model in Europa dat ontworpen is volgens de nieuwe designtaal Sensuous Sportiness. De daklijn is met 2,4 centimeter afgenomen, terwijl de breedte en wielbasis met respectievelijk 3,0 en 1,0 centimeter zijn toegenomen. De uitstraling wordt verder versterkt door de nieuw ontworpen 17"-inch lichtmetalen wielen. Tevens is de inhoud van de bagageruimte met 25 liter toegenomen tot 351 liter.

Aan de top van het motorengamma van de nieuwe i20 staat de 1.0 T-GDi driecilinder (jammer!) benzinemotor in twee vermogensvarianten: met 74 kW (100 pk) of met 88 kW (120 pk) en 48-volt mild-hybrid-technologie. Dit zorgt voor 3 tot 4 procent brandstof- en CO2-besparing.

De versie met mild-hybrid-technologie is naar wens leverbaar in combinatie met een 7-traps automaat of een nieuw ontwikkelde handgeschakelde zesversnellingsbak (iMT). Deze intelligente transmissie ontkoppelt de motor van de transmissie als de bestuurder het gaspedaal loslaat. Hierdoor gaat de auto in een vrijloopmodus voor extra brandstofbesparing.

De 1.0 T-GDi met 74 kW (100 pk) zonder mild-hybrid technologie is standaard gekoppeld aan een reguliere, handgeschakelde zesversnellingsbak en optioneel beschikbaar met een 7-traps automaat. De basisversie van de nieuwe Hyundai i20 wordt aangedreven door een 1.2 MPI viercilinder (zo hoort ‘t!) benzinemotor met 62 kW (84 pk) met handgeschakelde vijfversnellingsbak (gemiste kans!).

De derde generatie i20 wordt niet alleen gekenmerkt door een geheel nieuw ontwerp, maar biedt ook veel nieuwe technologie. Zo is het model leverbaar met twee 10,25-inch beeldschermen voor het digitale instrumentencluster en de touchscreen van het infotainmentsysteem. De twee schermen zijn bovendien visueel gecombineerd in het dashboard.

Behalve een multimediasysteem met Apple CarPlay en Android Auto voor een optimale smartphone-connectie kan je 'm ook draadloos opladen in de middenconsole. De passagiers achterin hebben de beschikking over een extra USB-poort. Een lekkere geluidservaring is te danken aan het premium audiosysteem van Bose, bestaande uit zeven speakers en een subwoofer die op de ideale posities geplaatst zijn voor de best mogelijke geluidskwaliteit.

Andere noviteiten zijn de nieuwe LED-interieurverlichting voor aangenamer licht in het donker en drie kleurenthema’s voor extra personalisering in het interieur: Black Mono, Black & Gray en Black Mono & Yellow Green.

De nieuwe i20 is voorzien van Hyundai Bluelink, dat een breed scala aan connectiviteitsdiensten biedt, waaronder Hyundai LIVE Services en op afstand bedienbare voertuigfuncties via de smartphone-app.

Tot het veiligheidspakket behoren zaken als Smart Cruise Control (SCC), die het navigatiesysteem van de i20 gebruikt om te anticiperen op naderende bochten of rechte stukken op snelwegen door de snelheid aan te passen voor extra veiligheid, en Intelligent Speed Limit Assist (ISLA), dat de bestuurder waarschuwt met akoestische en visuele signalen als de snelheidslimiet wordt overschreden. In combinatie met de handmatig te bedienen snelheidsbegrenzer kan ISLA de gereden snelheid zelfs autonoom aanpassen. De Lane Following Assist (LFA) past automatisch de besturing aan om de Hyundai i20 in het midden van zijn rijbaan te houden.

De Blind-spot Collision-avoidance Assist Warning (BCA) maakt gebruik van radar en waarschuwt de bestuurder met een lichtsignaal in de buitenspiegel voor weggebruikers in de dodehoek. Indien nodig voert het systeem automatisch een remingreep uit om een aanrijding te (helpen) voorkomen.

Verder herkent de verbeterde Forward Collision-Avoidance Assist (FCA) nu niet alleen voertuigen, maar ook voetgangers en fietsers. De Leading Vehicle Departure Alert (LDVA) waarschuwt de bestuurder als een voorligger wegrijdt en de bestuurder niet tijdig reageert, bijvoorbeeld in files of voor een verkeerslicht.

Rear Cross-traffic Collision Assist (RCCA) waarschuwt voor kruisend verkeer tijdens het achteruit rijden, terwijl Parking Collision-avoidance Assist-Reverse (PCA-R) automatisch remt om een aanrijding te (helpen) voorkomen. De Parking Assist (PA) helpt de bestuurder bij het manoeuvreren in krappe parkeerruimtes met behulp van een reeks sensoren en biedt ook de mogelijkheid om de auto semi-autonoom te laten parkeren.

Andere veiligheidsfuncties voor de nieuwe i20 zijn: Lane Keep Assist (LKA), Driver Attention Warning (DAW), High Beam Assist (HBA) en eCall. Met laatstgenoemde systeem kunnen inzittenden met één druk op de noodknop contact opnemen met de hulpdiensten. eCall schakelt automatisch de hulpdiensten in als de airbags in actie komen.

Tot zover alles wat op dit moment bekend is, foto's van het interieur heeft Hyundai nog niet. Die volgen uiteraard zeer binnenkort.

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: