Nieuwe Kia Optima straks ook als wagon en gepeperde versie

Nadat Kia al eerder de nieuwe Optima in de Amerikaanse versie presenteerde, is het nu de beurt aan de versie die hier op het vasteland als topmodel van de Koreanen dienst moet gaan doen.

De nieuwe Optima is welgeteld één centimeter langer en 2,5 centimeter breder dan zijn voorganger en uiteraard is het model weer volledig bij de tijd op het gebied van veiligheid en infotainment.

Zo is de nieuwe Optima onder andere uit te rusten met zaken als adaptieve cruise control, een actief rem systeem, actieve rijbaanassistentie, grootlicht-assistentie, snelheidsborden herkenning, dodehoekhoekdetectie en kruisend verkeersdetectie achter. Ook een 360° omgevingsmonitor met vier camera’s kan desgewenst geleverd worden.

Kia Optima 2016 wit 06

Kia’s nieuwste multimediasystemen beschikken in de Optima over een een 7”- of 8”-inch touchscreen. Andere optionele highlights zijn een 590 watt Harman Kardon Premium Sound-systeem met 10 speakers en een externe versterker, net als een nieuw draadloos oplaadsysteem voor smartphones.

Onder de kap ligt onder andere de 1.7 CRDi die tegenwoordig 141Pk en 340Nm trekkracht levert. Dat is goed voor een uitstoot van 110 g/km CO2. Optioneel is een DCT zeventrapsautomaat op deze versie te leveren. Datzelfde geldt overigens voor de benzinevariant die de beschikking krijgt over de 163Pk sterke tweeliter.

Tenslotte is er nog goed nieuws voor de familievaders, want waar Kia eerder liet weten dat een break/station/wagon versie van de Optima op basis van de SportSpace Concept er niet zou gaan komen, gaat dat nu toch wel degelijk gebeuren.

Ook een extra sportieve variant, naar eigen zeggen Kia’s 'eerste high performance sedan in Europa', en een plugin-hybride komen in de nabije toekomst op de markt.

Kia Optima 2016 wit 02 Kia Optima 2016 wit 01 Kia Optima 2016 wit 04 Kia Optima 2016 wit 05 Kia Sportspace Concept rood Geneve 2015 01 Kia Sportspace Concept rood Geneve 2015 03

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: