Nieuwe Kia Sorento komt ook als plug-in hybride

Kia laat de wereld vandaag kennis maken met de nieuwe, vierde generatie, Sorento. De nieuwe Sorento is de vaandeldrager van de SUV line-up van Kia, die onder meer bestaat uit de Stonic en Sportage. Het nieuwe model is het resultaat van de samenwerking van de drie designstudio’s in Korea, Europa en Noord-Amerika. De nieuwe Sorento staat op een geheel nieuw platform en legt de lat hoger in zijn segment met ongekende ruimte, flexibiliteit, efficiency en kwaliteit.

Met zijn scherpe lijnen en cleane oppervlakken onderscheidt de nieuwe SUV van Kia zich duidelijk van zijn voorganger die meer ronde lijnen heeft. De grille van de nieuwe Sorento is een interpretatie van het kenmerkende ‘tiger nose’ design. Niet alleen breder en groter dan voorheen, maar ook geïntegreerd met de koplampen, die op hun beurt zijn voorzien van nieuwe en opvallende ‘tiger eye’ LED-dagrijverlichting.

Het silhouet van de nieuwe Sorento wordt mede bepaald door zijn korte overhangen en de langere wielbasis. Dit is het resultaat van het ‘cab-rearward’ design waarbij de A-stijl 30 mm naar achteren is geplaatst met als resultaat een langere motorkap en een dynamischer profiel. De kenmerkende lijnvoering van de motorkap loopt door langs de gehele zijkant, tot aan de achterlichten die er een visueel geheel mee vormen.

Het geheel nieuwe platform waarop de Sorento staat, biedt samen met het interieurconcept niet alleen meer ruimte en comfort, maar ook plaats voor de nieuwe, geëlektrificeerde ‘Smartstream’ aandrijflijnen van Kia. De eerste Sorento met hybride-aandrijving levert hogere prestaties dan zijn voorgangers, tegen een lager verbruik en lagere emissies.

Het motorenaanbod bestaat naar verluidt uit een 2,2-liter 202pk sterke CRDI viercilinder diesel, een 230pk sterke hybride (1.6 benzine + 60pk elektro) en een 265pk sterke plug-in hybride met een elektromotor van 91pk die gevoed wordt door een accupakket met een capaciteit van dik 16 kWh.

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: