Nieuwe Mazda CX-4 komt niet naar ons land, zijn ze gek geworden daar?

Na de nodige geruchten, lekkages en teasers heeft Mazda eindelijk de CX-4 onthuld. Een SUV die je wist dat ging komen dus… Maar daar blijft het helaas ook meteen bij.

Om maar met de deur in huis te vallen, de CX-4 komt niet naar ons land. Maken de Japanners voor het eerst sinds jaren weer eens een opwindende auto, is die exclusief voorbehouden aan de Chinese markt. Zijn ze gek geworden daar ofzo?

In de ogen van ondergetekende zit het namelijk zo: de CX-3 is net te klein voor de meeste gezinnen en de CX-5 is niets meer dan een rijdende container. Je zou zeggen dat de CX-4 daar dan perfect tussenpast om als lifestyle SUV het gamma te completeren, maar helaas zit dat er echt niet in. Voorbehouden aan China is steevast het resolute antwoord van de Japanners.

Mazda CX-4 helaas niet naar Nederland 10

De CX-4 is overigens afgeleid van de genoemde CX-5 en heeft een lengte van 4,63 meter, bij een breedte en hoogte van respectievelijk 1,84 en 1,53 meter. Die geringe hoogte draagt natuurlijk weer bij aan het dynamische uiterlijk, dat voorzien is van velgen in de maat 17”-19”-inch.

Er is slechts keuze uit een tweetal benzinemotoren. De eerste is 158pk en 202nm sterk inclusief voorwielaandrijving. De tweede is een SkyActiv-G motor met een inhoud van 2,5-liter en die levert 192pk en 252nm. Een automaat en vierwielaandrijving is bij deze versie standaard.

Dat is uiteraard de versie die je moet hebben, maar die dus niet gaat komen… Zonde Mazda, zonde!

Mazda CX-4 helaas niet naar Nederland 05 Mazda CX-4 helaas niet naar Nederland 09 Mazda CX-4 helaas niet naar Nederland 06 Mazda CX-4 helaas niet naar Nederland 07 Mazda CX-4 helaas niet naar Nederland 03

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: