Nieuwe Mazda CX-5 slechts 60,- euro duurder dan z'n voorganger

Mazda heeft de prijzen bekendgemaakt van de nieuwe CX-5. De CX-5 was bij zijn lancering in 2012 de eerste van een compleet nieuwe en aansprekende reeks van veelgeprezen Mazda’s en is op dit moment het best verkochte model van het merk op dit continent en in ons land.

In Nederland zijn er tot nu toe bijna 15.000 exemplaren van verkocht. Daarvan was 85 % een voorwielaangedreven versie en 91 % voorzien van een benzinemotor. De best verkochte Mazda in Nederland is beschikbaar vanaf € 30.990,- voor de S uitvoering met SKYACTIV-G 165 benzinemotor.

Bij de lancering van het nieuwe model heeft Mazda een bijzonder scherpe aanbieding op de SKYACTIV-G 165 FWD.

Deze is als introductieaanbod in combinatie met de steeds meer gevraagde SKYACTIV-Drive automaat al beschikbaar voor een meerprijs van slechts € 1.000,- ten opzichte van de versie met handgeschakelde zesversnellingsbak.

De nieuwe CX-5 is langer en lager dan het vorige model en kent, naast een doorontwikkeld Kodo-design, een compleet nieuw interieur, met onder meer comfort verhogende zaken als nieuw ontworpen stoelen en extra isolatie en aanpassingen aan de wielophanging om geluid en trillingen in de auto te minimaliseren.

Het rijcomfort wordt verder verhoogd dankzij de toepassing van G-Vectoring Control (GVC), wat ook weer de veiligheid ten goede komt. De bestuurder profiteert van betere displays, zoals een nieuwe, op de voorruit geprojecteerde head-up display, één van de eerste in dit segment.

Wereldwijd stijgt de vraag naar automatische versnellingsbakken, zo ook in Nederland. Van het aantal verkochte CX-5’n was ongeveer 30 % voorzien van de SKYACTIV-Drive automatische zesversnellingsbak en dat percentage steeg het afgelopen jaar naar 40 %.

Vandaar ook dat de nieuwe CX-5 straks, vanaf juni, met een interessant introductieaanbod in de Nederlandse showrooms zal staan: tegen een meerprijs van slechts € 1000,- is de nieuwe CX-5 met voorwielaandrijving en SKYACTIV-G 165 benzinemotor beschikbaar met de SKYACTIV-Drive zestraps automaat.

De instapprijs van de nieuwe CX-5 is met € 30.990,- slechts € 60,- hoger dan die van het uitgaande model, maar beschikt wel over een ruimere standaarduitrusting met o.a. LED koplampen, cruise control en Smart City Brake Support.

GT-M

Het topmodel is zoals bij z'n voorganger de GT-M. Die uitvoering is bij de verkoopstart alleen leverbaar in combinatie met een automaat en met vierwielaandrijving. Dat zorgt wel direct voor een fors hogere prijs dan de standaarduitvoering: 46.490,- euro.

Voor dat geld krijg je weliswaar vijf pk’s minder dan bij de tweewielaangedreven variant, maar daar wel een heel complete uitvoering tegenover. Lederen bekleding, elektrisch verstelbare voorstoelen met geheugen, een Bose audioinstallatie met 10 speakers, een schuif-/kanteldak, 19"-inch lichtmetalen velgen, een head-up display, een rijbaanassistent en een navigatiesysteem.

Diesels

De Mazda CX-5 komt er ook met twee dieselversies. De 2.2 diesel met 150 pk kost 39.990,- als ‘TS’ en 41.490,- euro als ‘TS+’. Wil je die motor met een automaat, dan moet je 44.990,- euro achterlaten bij de Mazda-dealer voor een ‘TS’ en 46.490,- euro voor een ‘TS+’.

Het diesel-topmodel is de 2.2 met 175 pk, een automaat en vierwielaandrijving. Die versie is er alleen als GT-M en kost dan 53.990,- euro. In juni staat de auto bij de dealer.

De nieuwe CX-5 met 2.5 SKYACTIV-G 192 zal naar verwachting pas rond oktober in Nederland leverbaar zijn, prijzen en details hebben we rond die tijd voor je.

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: